מתוך התוכנית "אוכל של בית".
המרכיבים
- 5 כפות שמן זית
- 1 בצל חתוך לרצועות
- 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 3 שיני שום כתושות
- 3 פרוסות חזה עוף (שניצל) חתוך לרצועות
- מלח ופלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית בהרט
- 1/2כפית קינמון
- 1 שקית לקט ירקות טריים
- 1 כוס אורז לבן
- 2 כוסות ציר עוף או מים
אופן ההכנה
- מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים בצל, ג'ינג'ר ושום, ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל הופך שקוף.
- מוסיפים את חזה העוף, מלח, פלפל, קינמון, בהרט וכורכום. מטגנים תוך ערבוב עד שהעוף משנה את צבעו.
- מוספים את הירקות ומערבבים. מפזרים מעל את האורז, יוצקים את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מפזרים מעט מלח על האורז, מקטינים להבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
- מכבים את האש וממתינים חמש דקות לפני שמגישים.
- הגשה: הופכים את תכולת הסיר על מגש או צלחת גדולה.