בפרקים הקודמים של הסדרה דיבר שאול אברון מ"יועזר בר יין" רק על בשר– אבל גם קרניבור שכמוהו מודה כי גם לדגים יש מקום של כבוד על הגריל. עם זאת, כדי להוציא מהם את המקסימום חשוב להקפיד על כמה כללים בסיסיים.
כמה דברים שכדאי לדעת לפני שקונים דגים
- הדגים המתאימים ביותר לצלייה על האש באים מהים: אינטיאס, לוקוס, פלמידה (אדומה או לבנה) ופרידה.
-
- כדי לדעת אם הדג טרי, הסתכלו לו בעיניים. אם הן בולטות ומבריקות - הוא טרי.
- כדאי לקנות דגים שמשקלם בין חצי ק"ג לק"ג.
- בקשו ממוכר הדגים לפתוח את הדג ולהוציא ממנו את האדרה ואת חלקי הפנים - אבל להשאיר את הראש והזנב שלמים ומחוברים לגוף. כך תוכלו לתבל בקלות את הדג - ובאותה הזדמנות לחסוך לאורחים שלכם את ההתעסקות עם העצמות.
איך מכינים דג על הגריל?
- מניחים את הדג הנקי והפתוח על משטח עבודה, כשהעור פונה כלפי מטה. מורחים על הבשר שמן זית, ומתבלים במלח ובפלפל.
- אפשר להניח על הדג עשבי תיבול, כמו טימין, רוזמרין או מרווה.
- אפשר להוסיף גם פרוסות שום או פלפל חריף.
- לא כדאי להגזים עם התיבול, כדי שלא ישתלט על טעמו העדין של הדג.
- מניחים את הדג במקום הכי פחות חם על הגריל, כשהעור פונה כלפי מטה.
- כשבשר הדג מתחיל להלבין בקצוות הופכים בזהירות רבה. צולים עוד דקה, ומורידים מהגריל.
- מחר: אברון מסביר איך להפוך קבב למנת גורמה