מתוך התוכנית "אפייה ומתוקים"

עוגיות אלה נראות כמו לשונות חתול ומכאן שמן. הן מצריכות מעט יותר זמן והשקעה כיוון שצריך לאפות כמות גדולה כדי ליצור מהן סנדביצ'ים. את הנוגט במילוי אפשר להחליף בשוקולד, חלבה או בכל מילוי אחר שאוהבים.

המרכיבים

  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 80 גרם שמנת מתוקה בטמפרטורת החדר
  • 110 גרם חלבון ביצה בטמפרטורת החדר (משלוש ביצים מספר 2)
  • 120 גרם קמח
  • מעט מלח אטלנטי
  • 1/4 לימון מגורר
  • מעט תמצית וניל
  • 100 גרם נוגט למילוי (להשיג בחנויות מתמחות)

אופן הכנה

  1. מקציפים בקערת מיקסר עם מקצף חמאה, אבקת סוכר, גרידת לימון, וניל ומלח. מגרדים מדי פעם את דופן הקערה. להקפיד על הקצפה קלה.
  2. מוסיפים את השמנת לאט לאט תוך כדי הקצפה של החמאה .
  3. ברגע שהשמנת נבלעה לגמרי בחמאה והחמאה במצב של קציפה קלה, מקציפים בקערה נפרדת את החלבון לקצף קל ולא ממש יציב .
  4. מקפלים את הקצף בנמרצות לתוך קציפת החמאה, מוסיפים את הקמח ומקפלים גם אותו בנמרצות .
  5. מזלפים בעזרת שק זילוף עם צנתר מס' 8 את התערובת על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה לשונות במרווחים של אצבע זו מזו
  6. אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות במשך 12 דקות עד שהן מקבלות צבע זהוב. מצננים.
  7. מזלפים נוגט על חצי מכמות האצבעות ומדביקים את המחצית הנותרת של האצבעות כמו סנדויץ'.

טיפים

  • קציפת החמאה צריכה להיות קלה מאוד.
  • השמנת חייבת להיות בטמפרטורת החדר.
  • המסה צריכה להיות חלקה אחרי הוספת הקמח.