מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

יש שתי דרכים להכין ציפוי לעוגיות אלה. הדרך המוכרת לקבלת ציפוי מבריק היא למרוח אותן בביצה לפני האפייה. במתכון זה נדגים שיטה אחרת שמשפרת את טעמן של העוגיות - מורחים את העוגיות בחמאה רק לאחר האפייה ומפזרים את סוכר הווניל.

המרכיבים

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 חלמון
  • 1/4 כפית מלח אטלנטי
  • 1/4 לימון מגורר
  • 1/2 מקל וניל
  • 250 גרם קמח

גימור:

  • 50 גרם חמאה מומסת חמה
  • 100 גרם סוכר
  • מקל וניל ריק (משומש)

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב חמאה עם חומרי טעם בקערת מיקסר עם גיטרה, מגרדים מדי פעם את דופן המיקסר.
  2. כשהחמאה חלקה מוסיפים את אבקת הסוכר, מערבבים מגרדים.
  3. מוסיפים חלמון ומערבבים שוב. מגרדים את מה שנדבק לדפנות המיקסר.
  4. מוסיפים קמח ומערבבים עד שהקמח נבלע. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות שעתיים.
  5. מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מילימטר, מניחים את הבצק המרודד על נייר אפיה ומקררים שוב כ-20 דקות.
  6. חותכים את הבצק למלבנים בגודל 5X3 ס"מ ואופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כ-12-14 דקות.
  7. גימור: טוחנים את הסוכר עם תרמיל הווניל הריק והמיובש. כשהעוגיות יוצאות מהתנור מיד מורחים עם מברשת את החמאה ומפזרים את הסוכר וניל הגרוס. מצננים

טיפים:

  • יש להקפיד על אפייה יבשה.
  • חשוב לתת לבצק מספיק זמן בקירור.
  • צריך לדאוג שהבצק לא יעבוד יותר מדי זמן במיקסר אחרי הוספת הקמח.