מתוך התוכנית "טלכו ולואיס בקשר בריא".

מרכיבים

  • 1 כוס אורז אדום שטוף
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 6 קישואים עגולים
  • 1 בצל סגול
  • 1 שן שום
  • 3 גזרים בינוניים
  • 1 בטטה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 50 גרם גבינת פטה עזים עד 5% שומן
  • טחינה גולמית

אופן ההכנה

  1. מניחים את האורז האדום הומים בסיר, מכסים ומבשלים 40 דקות על אש קטנה עד שהמים נספגים. מכבים את האש ונותנים לאורז לנוח 5 דקות בלי לפתוח את המכסה.
  2. בזמן שהאורז מתבשל מרוקנים את תוכן הקישואים בעזרת כף פריזאית ושומרים את תוך הקישואים בצד. שומרים את "כובע" הקישוא לקישוט בזמן ההגשה.
  3. חולטים את הקישואים המרוקנים 5 דקות במים רותחים.
  4. מניחים בקערת מעבד המזון את בשר הקישואים, הבצל, השום, הדלעת והבטטה, ומעבדים למחית חלקה. מחממים את שמן הזית בסיר ומאדים בו את מחית הירקות יחד עם כמה כפות מים רותחים עד לריכוך.
  5. מוסיפים לסיר האורז האדום את הירקות המאודים, הפטרוזיליה הקצוצה וגבינת הפטה, טועמים ומתקנים תיבול.
  6. ממלאים את הקישואים בתערובת האורז ואופים 7 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  7. הגשה: מזלפים בצלחת הגשה טחינה גולמית, מסדרים עליה את הקישואים ומגישים חם.