בלבה של פריז שוכן מעוז הבלרינות הדקיקות וזמרות האופרה הגדולות, מקום שבו חוברים קולות ותנועות, תפאורות וצלילים - בית האופרה פאלה גרנייה.

למרות השם המחייב, כיום מתקיימים במקום בעיקר מופעי בלט, ואילו רוב האופרות מוצגות בבית האופרה החדש שבכיכר הבסטיליה. כל זה לא משנה את העובדה שבית האופרה הוא אחד המבנים המרשימים בפריז, וככזה הוא מושך אליו המוני מבקרים. גם אם אתם לא חובבי בלט מומלץ לכם בחום לבקר במבנה כדי להתרשם מהארכיטקטורה שלו. תוכלו להצטרף לסיור מודרך או לסייר במקום בעצמכם, כשבשני המקרים התשלום הוא סמלי יחסית (באתר בית האופרה יש גם סיור וירטואלי). אגב, תקרת האודיטוריום המפואר של האופרה מעוטרת בציוריו המרהיבים של מארק שאגאל.

אופרה גרנייה מספקת תפאורה מושלמת לדוגמנית שלנו השבוע – Carre Chocolat (ריבוע שוקולד) של לדורה (Laduree). הדוגמנית הזאת, שעמוסה בשוקולד ובאנרגיה, ממש לא מתאימה לבלרינות הצנומות שמככבות על בימת האופרה, אבל אולי זמרות האופרה יסכימו לנסות אותה.

קרה שוקולה הוא אחד מקינוחי השוקולד הקלאסיים של המטבח הצרפתי, ואפשר למצוא אותו בחנויות פטיסרי רבות. אבל כמובן שלא כולם דומים: כל קרה מתייחד בחומרי הגלם שמהם הוא עשוי, במינוני המתיקות והמרירות ובחלוקה בין השכבות – שבקרה משובח אפשר לחוש בכל אחת מהן בנפרד.

אין ספק שהקרה של לדורה הוא סופר מודל. מדובר בדוגמנית שמורכבת משכבות רבות, כשכל שכבה שונה מקודמתה. שילוב המרקמים והטעמים שחשים בפה הוא מרשים: בסיס של ביסקוויט ומקרון שוקולד מריר, עלים דקיקים ופריכים של שוקולד מריר, קרם שוקולד עדין ומוס זביון שוקולד. שכבות של מייק אפ שוקולדי בגוונים חומים עמוקים, שמסודרות להן אחת על השנייה ויוצרות לכם אגם של ברבורים בפה.

את הקרה הזה תוכלו למצוא על מסלול תצוגות האופנה של רשת לדורה - שלה ארבעה סניפים בפריז ועוד 23 ברחבי העולם. לדוגמנית של לדורה אין עונות – היא מככבת הן בקולקציות החורף והן בקולקציות הקיץ – אבל למרות שהיא נצחית, ברגע שתשימו עליה את פיכם היא תיגמר די מהר...

לרשימת סניפי לדורה בפריז – לחצו כאן