מרכיבים:
- 5 חלבונים בטמפרטורת החדר
- 70 גרם סוכר
- 380 גרם אבקת סוכר
- 250 גרם שקדים טחונים
- 1 כפית אבקת קפה נמס
- 120 מ"ל שמנת מתוקה
- 200 גרם שוקולד לבן
- 1 כפית אבקת קפה נמס מומסת במעט מים חמים
אופן ההכנה:
- מניחים חלבונים בקערת מיקסר. מוסיפים מעט סוכר ומקציפים במהירות איטית במשך 3 דקות, עד קבלת תערובת עם בועות בינוניות.
- מגבירים את המהירות ומוסיפים את הסוכר בכמה שלבים. מקציפים עד שמתקבל קצף יציב וחלק.
- מכניסים לקערת מעבד מזון עם להב מתכת שקדים, אבקת סוכר וקפה נמס. מפעילים במשך דקה.
- מוסיפים חצי מתערובת המרכיבים היבשים לקערה עם קצף החלבונים ומקפלים בעזרת מרית.
- מוסיפים את המחצית הנותרת של המרכיבים היבשים לקערה ומקפלים עד קבלת תערובת חלקה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. מעבירים את העיסה לשק זילוף עם צנתר חלק, מזלפים מקרונים על התבנית ומניחים למשך שעה בטמפ' החדר לייבוש.
- מכינים גנאש: ממיסים את השוקולד הלבן ומחממים את השמנת המתוקה. מוסיפים לשוקולד המומס את השמנת המחוממת ואת אבקת הקפה המומסת ומערבבים היטב בכף. מניחים בצד בטמפ' החדר.
- אופים את המקרונים בתנור שחומם ל-155 מעלות, במשך 20 דקות. מוציאים ומצננים.
- ממלאים שף זילוף במלית השוקולד הלבן, מזלפים על צידו התחתון של מקרון מעט גנאש ומדביקים אליו מקרון נוסף. חוזרים על התהליך עם שאר המקרונים.