מרכיבים:

  • 5 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • 70 גרם סוכר
  • 380 גרם אבקת סוכר
  • 250 גרם שקדים טחונים
  • 1 כפית אבקת קפה נמס

לגנאש:
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1 כפית אבקת קפה נמס מומסת במעט מים חמים

אופן ההכנה:

  1. מניחים חלבונים בקערת מיקסר. מוסיפים מעט סוכר ומקציפים במהירות איטית במשך 3 דקות, עד קבלת תערובת עם בועות בינוניות.
  2. מגבירים את המהירות ומוסיפים את הסוכר בכמה שלבים. מקציפים עד שמתקבל קצף יציב וחלק.
  3. מכניסים לקערת מעבד מזון עם להב מתכת שקדים, אבקת סוכר וקפה נמס. מפעילים במשך דקה.
  4. מוסיפים חצי מתערובת המרכיבים היבשים לקערה עם קצף החלבונים ומקפלים בעזרת מרית.
  5. מוסיפים את המחצית הנותרת של המרכיבים היבשים לקערה ומקפלים עד קבלת תערובת חלקה.
  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מעבירים את העיסה לשק זילוף עם צנתר חלק, מזלפים מקרונים על התבנית ומניחים למשך שעה בטמפ' החדר לייבוש.
  7. מכינים גנאש: ממיסים את השוקולד הלבן ומחממים את השמנת המתוקה. מוסיפים לשוקולד המומס את השמנת המחוממת ואת אבקת הקפה המומסת ומערבבים היטב בכף. מניחים בצד בטמפ' החדר.
  8. אופים את המקרונים בתנור שחומם ל-155 מעלות, במשך 20 דקות. מוציאים ומצננים.
  9. ממלאים שף זילוף במלית השוקולד הלבן, מזלפים על צידו התחתון של מקרון מעט גנאש ומדביקים אליו מקרון נוסף. חוזרים על התהליך עם שאר המקרונים.