כשהייתי קטנה היתה לנו בבית אנציקלופדיה אחת, מכלל. בנוסף היו גם כמה כרכים של בריטניקה לנוער וכמה כרכים של העברית, אבל תמיד כשחיפשתי ערך מסוים הוא היה בכרכים החסרים. מי חשב אז על ויקיפדיה, על אינטרנט, על קופי-פייסט? הכל נכתב בכתב יד, בעט פיילוט או פארקר - כמה השתדלתי לא לעשות טעויות, כדי שיהיו כמה שפחות מקומות שבהם יבלוט לו הטיפקס.

מאז עברו כמה שנים, האנציקלופדיה המרכזית של הילדים היא ויקיפדיה, ומעניין למי עוד יש עותקים קשיחים של אנציקלופדיות בבית. נוסף על כך, המונח אנציקלופדיה התרחב לתחומים שבעבר לא היו חושבים להצמיד להם את התואר האריסטוקרטי והמלומד הזה – ותחום הקולינריה הוא אחד מהם.

את אנציקלופדיית השוקולד של יצרנית השוקולד הצרפתית ולרונה, שנכתבה בשיתוף עם אמני הפטיסרי פרדריק בו ופייר ארמה האלוהי, פגשתי לראשונה בסלון השוקולד שנערך בפריז באוקטובר האחרון. מדובר היה אז בגברת חדשה לגמרי בשוק, שעשתה בסלון את צעדיה הראשונים על המסלול. וכבר אז ידעתי שיבוא יום שבו אשב בדירתי הפריזאית ואקרא לי ערכים מעניינים על שוקולד. אז יום הולדתי הגיע, והחברים מהעבודה החליטו לעזור לי להרחיב את ידיעותי בתחום – בתקווה, כמובן, שגם הם יזכו לטעום.

האנציקלופדיה לא איכזבה אותי: היא התגלתה כמרתקת, ערוכה היטב ומלווה בצילומים מרהיבים. בחלק הראשון של הספר יש מידע מקיף על עבודה עם שוקולד והכנת קינוחי שוקולד: הסברים על השוקולד עצמו, על שיטות שונות של טמפרינג (תהליך שבו הופכים את השוקולד למבריק ויציב - כדי שיוכל לשמש לציפוי פרלינים, למשל) ועל הכנת סוגים שונים של גנאש (תערובת של שמנת ושוקולד), ממרחים שונים, קישוטי שוקולד, ציפויי שוקולד ועוד ועוד.

לאחר שתרכשו בחלקו הראשון של הספר את כל הידע הבסיסי לגבי שוקולד, תוכלו לעבור לחלק השני שלו – המתכונים. בחלק זה תמצאו את מיטב המתכונים של המובילים בתחום, ובהם ארמה ושפים מבית הספר לשוקולד של ולרונה. המתכונים רבים ומגוונים: החל בקלאסיקות הגדולות של קינוחי השוקולד, כמו זאכר טורט, רויאל, פרופיטרול שוקולד, סופלה ומוס; דרך סוגים שונים של טארטים וטארטלטים, קינוחי שוקולד מיוחדים, קינוחים קרים וקינוחים לאירועים מיוחדים; וכלה במתכונים לפרלינים ולקינוחים שהם הטרנדים האחרונים בעולם הפטיסרי והשוקולטרי. בסוף הספר תמצאו הסבר על כלי עבודה נחוצים - ואיך אפשר בלי DVD שבו חלק מהמידע שמופיע בספר (בעמודים הרלוונטיים מצוין כי המידע מופיע גם ב-DVD).

החיסרון הבולט של הספר הוא שכרגע קיימת רק גרסה צרפתית שלו. עם זאת, הייתי ממליצה למי שעוסק בתחום לרכוש בכל זאת את הספר, אפילו אם הוא לא מבין את השפה. בעידן האינטרנט אפשר לתרגם בקלות מתכונים ולהתייעץ בפורומים שונים. מספרם העצום של הרעיונות המדהימים שהספר מספק, אפילו רק באמצעות התמונות, מצדיק לדעתי את היותו בארון הספרים של חובבי התחום. בכל מקרה, לפי האתר של ולרונה גרסה אנגלית תהיה זמינה באוקטובר. אני לא הייתי מחכה.