"על מרקוליני שמעת? את חייבת לטעום את הפרלינים שלו", הפציר בי ג', המתגורר בכלל בארצות הברית של אמריקה. האמת היא שעד אותו רגע לא שמעתי את השם והרגשתי די נבוכה מעצם העובדה שהדוד סם מלמד ישראלית שחיה בפריז מי זה פייר מרקוליני. מהר מאוד הבנתי שאל לי להיות נבוכה, שהרי האדון כלל וכלל אינו צרפתי, אלא בלגי שבבעלותו כמעט 20 חנויות במקומות רבים בעולם - בין היתר גם בפריז. רשתות הן לא בדיוק הטעם שלי, ולכן עבר זמן רב עד שהחלטתי לפקוד את החנות של השוקולטייר בפריז.

שיחת הטלפון שבה החלה מערכת היחסים שלי עם מרקוליני התקיימה לפני כחצי שנה. הפעם הבאה שבה הוא נכנס לחיי היתה בסלון השוקולד שנערך בפריז באוקטובר האחרון, או אז פגשתי את האדם והאגדה פנים אל מול פנים - ואף זכיתי להקדשה על ספרו החדש. זו גם היתה הפעם הראשונה שבה טעמתי את תוצרתו.

כאן חשוב לעצור רגע ולספר שהדעה הרווחת היא כי שוקולד בלגי שונה מאחיו הצרפתי – הוא יותר שומני, עם מילויים קרמיים, ופחות עוקץ, מריר ושביר. כמובן שיש יוצאים מהכלל לכאן ולכאן, אבל באופן כללי לצרפתים ולבלגים יש טעם שונה בשוקולד.

למרות החשש, הפגישה הראשונה שלי עם בונבוני השוקולד (ככה נקראים פרלינים בצרפתית - Bonbons au Chocolat) היתה נעימה מאוד. בניגוד לפרלינים בלגיים עמוסי מתיקות בצורת צדפות (נשמע מוכר?) מרקוליני הוא שילוב מעניין של עדינות בלגית ועוקצנות צרפתית. מבחר הפרלינים שלו גדול מאוד, והם קטנים, מיוחדים ובדרך כלל מרובעים. לא מדובר באוסף של צורות מיוחדות - בפירוש אפשר להתרשם שמרקוליני לא מנסה למכור רושם, אלא מוצר איכותי. נכון, העיניים אוכלות קודם, אבל מרקוליני מספיק בטוח בעצמו ולכן לא מתפתה למכור לנו צורה, אלא טעם.

מגוון הטעמים שמספק מרקוליני רחב מאוד. זה מתחיל בריבועים שהם שוקולד נטו, עם מילוי גנאש איכותי, כשכל סוג עשוי משוקולד אשר מיוצר מפולי קקאו מאזור אחר בעולם; ממשיך בפרלינים בטעמים מסורתיים, כמו פרלינה אגוזים ושקדים, קפה וקרמל; ונגמר בטעמים חדשניים יותר, כמו תערובת של ארבעה תבלינים, ארל גריי, סיגליות ומי ורדים.

אגב, ראוי לציין שבניגוד לרוב השוקולטיירים האחרים מרקוליני מכין את השוקולד הגולמי שלו בעצמו! כן כן, מדובר לא רק באומן, אלא ממש ביצרן שוקולד שקולה את פולי הקקאו ומייצר מהם את חומר הגלם שאותו אנחנו מכירים בשם שוקולד.

תראו מה הפסדתם. מגשית הדוגמיות שחילק מרקוליני בסלון השוקולד בפריז (צילום: שרון היינריך)
תראו מה הפסדתם. מגשית הדוגמיות שחילק מרקוליני בסלון השוקולד בפריז (צילום: שרון היינריך)

כשביקרתי בתערוכה התרשמתי מאוד גם מהאדם עצמו. פגשתי אותו בדוכן שלו, חביב אך רציני מאוד - לא מנסה להתנחמד, אלא משדר חביבות טבעית ומקצועיות אמיתית. בהמשך, הצלחתי לתפוס מקום במתחם ההדגמה של סלון השוקולד ולראות את אדון מרקוליני מבצע הדגמה של הכנת פרלינים. ראיתי כמה הדגמות בחיי, ואין ספק שזו היתה אחת המקצועיות שבהן. בסופה של ההדגמה קיבל כל אחד ממאות הצופים מגש שעוצב במיוחד לסלון ובו תוצרי ההדגמה, ערוכים בצורה מדויקת ומוקפדת כיאה לאמן. היחס הרציני שנותן מרקוליני ללקוחותיו - הקיימים והפוטנציאליים - הרשים אותי מאוד.

אז לאור כל ההשקעה של מרקוליני בלהרשים אותי, החלטתי להיכנס לבוטיק שלו ברחוב סיין (Rue de Seine) שבגדה השמאלית – שכאמור, הוא אחד מרבים בעולם. החנות מעוצבת באופן אלגנטי בקווים נקיים וכהים, בדומה לשוקולטיירים המובילים בפריז. המגוון רחב מאוד, השירות אדיב והאווירה לא ממוסחרת. טעמתי את ה-Calin Fondant - פרלינה שקדים עם קרמל ופירורים של ופל איכותי מעורבבים עם וניל מטהיטי; ואת ה-Torsade, הממולא בג'יאנדויה (שוקולד שמורכב מ-30% ממרח אגוזים לפחות) ובאגוזים מקורמלים. שניהם היו טעימים מאוד - מעט קרמיים מדי לטעמי, אך משובחים.

לא מנסה להתנחמד. מרקוליני עם שרון היינריך (צילום: שרון היינריך)
לא מנסה להתנחמד. מרקוליני עם שרון היינריך (צילום: שרון היינריך)

מרקוליני מצליח להוכיח שאפשר להיות שוקולטייר עם סניפים רבים ועדיין לשמור על איכות, מקצועיות והשקעה אישית במוצר. העובדה שבנוסף לכל אלה הוא גם בן אדם נחמד ומסביר פנים הופכת אותו, לדעתי, לאחד המעניינים בתחום.

  • Pierre Marcolini, 89 rue de Seine

מטרו: Odeon או Mabillon

  • פרטים על הסניפים הנוספים של מרקוליני תוכלו למצוא כאן


View Larger Map

שרון היינריך, קונדיטורית, גרה בפריז וכותבת את הבלוג פריז, קונדיטוריה ומה שביניהן