מתכון של מוטי מרכוס מחיפה. מוטי הוא בן למשפחה ממוצא רומני ולמד את המתכונים מאמו.

מרכיבים

  • 1/2 כרוב אדום חתוך לפסים דקים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס מים
  • 2 תפוחי עץ מגוררים
  • מיץ מ 1/2 לימון
  • 3-2 כפות סוכר (לבן או חום - ואפשר גם דבש)
  • אפשרות: 1/4 כוס צימוקים

אופן ההכנה

  1. שמים את הכרוב והשמן בסיר ומבשלים על אש בינונית. מערבבים מדי פעם.
  2. כשהכרוב מתחיל להגיר נוזלים מוסיפים את המים בהדרגה: מוסיפים בכל פעם כף ומערבבים.
  3. מוסיפים את 2 התפוחים המגוררים, מיץ הלימון והסוכר (או הדבש). מוסיפים גם את הצימוקים, אם רוצים.
  4. ממשיכים לבשל כ-20 דקות על אש קטנה, עד שכמעט אין נוזלים.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר