מתכון של מוטי מרכוס מחיפה. מוטי הוא בן למשפחה ממוצא רומני ולמד את המתכונים מאמו.
מרכיבים
- 1/2 כרוב אדום חתוך לפסים דקים
- 1/4 כוס שמן
- 1/4 כוס מים
- 2 תפוחי עץ מגוררים
- מיץ מ 1/2 לימון
- 3-2 כפות סוכר (לבן או חום - ואפשר גם דבש)
- אפשרות: 1/4 כוס צימוקים
אופן ההכנה
- שמים את הכרוב והשמן בסיר ומבשלים על אש בינונית. מערבבים מדי פעם.
- כשהכרוב מתחיל להגיר נוזלים מוסיפים את המים בהדרגה: מוסיפים בכל פעם כף ומערבבים.
- מוסיפים את 2 התפוחים המגוררים, מיץ הלימון והסוכר (או הדבש). מוסיפים גם את הצימוקים, אם רוצים.
- ממשיכים לבשל כ-20 דקות על אש קטנה, עד שכמעט אין נוזלים.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר