מתכון של המאזינה שרה בן אבי מקרית שמואל. שרה אמנם מרוקאית, אבל עבדה שנים עם יוצאי רומניה ולמדה מהם את המתכון.
מרכיבים
- 1 ק"ג גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לעיגולים בעובי של 1 ס"מ
- 1 כוס מים
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס דבש
- 200 גרם צימוקים לבנים
- 1/2 כוס יין לבן
- 200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
- 1/4 כוס שמן
אופן ההכנה
- שמים בסיר את הגזר, המים, המלח, הסוכר והדבש.
- מחממים ומבשלים על אש לא גדולה עד שהגזר רך.
- בזמן שהגזר מתבשל משרים את הצימוקים ביין הלבן.
- כשהגזר רך מוסיפים לסיר את השזיפים והצימוקים עם היין. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהנוזלים מצטמצמים.
- לקראת סוף הבישול מוסיפים את השמן ומערבבים קלות.
- ממשיכים לבשל עוד 5-4 דקות, והצימס מוכן.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר