מתכון של המאזינה שרה בן אבי מקרית שמואל. שרה אמנם מרוקאית, אבל עבדה שנים עם יוצאי רומניה ולמדה מהם את המתכון.

מרכיבים

  • 1 ק"ג גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לעיגולים בעובי של 1 ס"מ
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס דבש
  • 200 גרם צימוקים לבנים
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
  • 1/4 כוס שמן

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את הגזר, המים, המלח, הסוכר והדבש.
  2. מחממים ומבשלים על אש לא גדולה עד שהגזר רך.
  3. בזמן שהגזר מתבשל משרים את הצימוקים ביין הלבן.
  4. כשהגזר רך מוסיפים לסיר את השזיפים והצימוקים עם היין. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהנוזלים מצטמצמים.
  5. לקראת סוף הבישול מוסיפים את השמן ומערבבים קלות.
  6. ממשיכים לבשל עוד 5-4 דקות, והצימס מוכן.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר