מתכון שנתנה אהובה בנימין מאל רום

הבישול נעשה בסיר בישול איטי, או על פלטה חשמלית, או על חום נמוך מאד בתנור.

מרכיבים

8 חלקי עוף

10 בצלים ירוקים

2 ראשי שום שלמים

20-15 קומקווטים

300 גרם משמשים (45-40 משמשים)

1/3 כוס רוטב סויה

1/3 כוס סילאן

1 כף גרגרי פלפל אנגלי שלמים

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית פלפל צ'ילי יבש גרוס

1 כפית מלח

3-2 עלי דפנה

שמן לטיגון

הכנה

  1. חותכים מהבצלים הירוקים את החלקים הירוקים וקוצצים אותם. את החלקים הלבנים משאירים שלמים.
  2. מטגנים את חלקי הבצלים הירוקים הקצוצים טיגון קל בשמן ומפזרים בתחתית סיר הבישול.
  3. מטגנים את חלקי העוף עד להזהבה קלה מכל הצדדים.
  4. מוסיפים את חלקי העופות המטוגנים לסיר יחד עם שני ראשי השום השלמים. מפזרים בין חלקי העוף ומעליהם את הקומקווטים, המשמשים, גרגרי הפלפל האנגלי, הסויה, הסילאן, עלי הדפנה, הצ'ילי והמלח.
  5. יוצקים מים רותחים עד לגובה המרכיבים בסיר. מבשלים בחום נמוך מאד כמה שעות.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" בהנחיית אסנת לסטר, המשודרת ברדיו קול רגע