מתכון שנתנה אהובה בנימין מאל רום
הבישול נעשה בסיר בישול איטי, או על פלטה חשמלית, או על חום נמוך מאד בתנור.מרכיבים
8 חלקי עוף10 בצלים ירוקים
2 ראשי שום שלמים
20-15 קומקווטים
300 גרם משמשים (45-40 משמשים)
1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס סילאן
1 כף גרגרי פלפל אנגלי שלמים
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פלפל צ'ילי יבש גרוס
1 כפית מלח
3-2 עלי דפנה
שמן לטיגון
הכנה
- חותכים מהבצלים הירוקים את החלקים הירוקים וקוצצים אותם. את החלקים הלבנים משאירים שלמים.
- מטגנים את חלקי הבצלים הירוקים הקצוצים טיגון קל בשמן ומפזרים בתחתית סיר הבישול.
- מטגנים את חלקי העוף עד להזהבה קלה מכל הצדדים.
- מוסיפים את חלקי העופות המטוגנים לסיר יחד עם שני ראשי השום השלמים. מפזרים בין חלקי העוף ומעליהם את הקומקווטים, המשמשים, גרגרי הפלפל האנגלי, הסויה, הסילאן, עלי הדפנה, הצ'ילי והמלח.
- יוצקים מים רותחים עד לגובה המרכיבים בסיר. מבשלים בחום נמוך מאד כמה שעות.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" בהנחיית אסנת לסטר, המשודרת ברדיו קול רגע