גם אנחנו שמענו השמצות נמרצות על האוכל בפראג. ככל שנסקו התשבחות על העיר היפה והמכושפת, המסתורית והרומנטית הזו - כך צללו הביקורות על האוכל. כבד, שמנוני, חדגוני, חסר השראה ומשעמם היו רק חלק מהמחמאות הלוהטות שהורעפו עליו.

אבל פראג של היום אינה אותה עיר מלפני עשור, וסצנת המסעדות בה מלבלבת. אמנם בכיכר העיר העתיקה עדיין תמצאו את הנקניקיות השמנמנות הנמכרות על כל צעד ושעל, אבל בשנים האחרונות נפתחו בבירת צ'כיה מסעדות חדשות שמציעות מנות ממטבחי העולם, מעדניות, שוקי איכרים, חנויות יין וגבינות ועוד.

ברוב המקרים, מחירי האוכל בצ'כיה נמוכים משמעותית בהשוואה למחירים אצלנו. בהקשר הזה אי אפשר להימנע מלהזכיר את הבירה הצ'כית המצוינת, שמחיריה נמוכים אפילו ממחיר קולה או מים מינרליים. הנה כמה מקומות שאנחנו נהנינו לאכול בהם בביקורנו האחרון בפראג.

SaSaZu

אם אחרי כמה ימים בפראג נמאס לכם מהאוכל המקומי ובא לכם על מטבח אסייתי, אתם חייבים לעצמכם ביקור במסעדת ‭.SaSaZu‬ בתוך שנה התברגה SaSaZu לצמרת המסעדות בפראג, ואף נכנסה למדריך מישלן. על המטבח מנצח השף הישראלי שחף שבתאי, שמפליא ליצור פה פיוז'ן מרהיב של מנות מאזור דרום-מזרח אסיה.

אין באוכל הזה שום דבר שמזכיר את קלישאות הנודלס-סושי שאנחנו מכירים ממסעדות אסייתיות שגרתיות. שבתאי מעניק פרשנות משלו למנות ולטכניקות בישול שלמד בארצות כמו וייטנאם, הודו, סין, קמבודיה ותאילנד. המנות שלו, מלבד היותן יפהפיות, מעוררות געגועים עוד בטרם סיימתם לאכול אותן. יש פה דפי אורז ממולאים במלפפון ונענע ברוטב סויה-תפוחים (כ‭35-‬ שקלים‭,(‬ סירלוין בנוסח קמבודי ברוטב הויסין (כ‭70-‬ שקל‭,(‬ כבש בקארי מאלזי, עם עגבניות מיובשות ונאן הודי (כ‭75-‬ שקל‭,(‬ רול קריספי של טונה וסלמון, ועוד ועוד.

המסעדה נמצאת מחוץ למרכז העתיק של העיר, באזור שהיה בעבר שוק הבשר של פראג, במרחק של כארבע תחנות טראם. היא גדולה ומרשימה: מהתקרה הגבוהה משתלשלים גופי תאורה שנראים כמו פנסים סיניים ענקיים, פסלי בודהה גדולים מברכים אתכם לשלום בכניסה, והאווירה הכללית תעניק לכם תחושה של מסיבה.

למסעדה צמוד גם מועדון לילה ענק, שאפשר לבלות בו אחרי הארוחה. בשל הפופולאריות הגדולה של המסעדה בקרב תיירים ומקומיים, רצוי מאוד להזמין מקומות מראש.

SaSaZu

Bubenské nábřeží 306/13 (טראם 1, 2, 3)

טל' 420-284-097455

www.sasazu.com

Kolkovna

אם שמעתם סיפורי זוועות על המטבח הצ'כי, בואו למסעדת קולקובנה לחוויה מתקנת. המסעדה שוכנת ברובע היהודי, מול בית הכנסת הספרדי, והיא מעין בית מרזח עם אוכל צ'כי מסורתי שעושה את זה טוב. ממש טוב: מוקפד, טעים ומנחם, לרוב גם מוגש באופן משעשע, עם מנות ענק במחירים נמוכים.

כבר בכניסה יקדם אתכם מוזג הבירה עם הברזים והכוסות. מצאו לכם מקום (קומת הכניסה, שאווירתה עליזה יותר, מתאימה למעשנים. הקומה מתחת שקטה יותר ומיועדת ללא מעשנים‭,(‬ ולפני הכל הזמינו את הבירה הכהה, ששמה ‭.Velkopopovicky Kozel Dark‬ זו בירה קלה ונעימה מאוד, שמעוררת את התיאבון ומלווה בהצלחה את האוכל.

קולקובנה. הברווז נהדר, הפירה מופתי
קולקובנה. הברווז נהדר, הפירה מופתי

כשקר בחוץ אפשר להתחיל את הארוחה עם אחד המרקים. מרק העוף עם אטריות, תפוחי אדמה וגזר (כ‭14-‬ שקל) פשוט נפלא, ויגרום לכם מיידית געגועים לסבתא, לא משנה מאיזו עדה. מרק תפוחי האדמה (כ‭14-‬ שקל) מוגש בתוך לחם, והוא טעים וטוב. דווקא הגולאש, המוגש עם פרעצל משומן מעליו, מאכזב יחסית.

אם תזמינו נקניקיות הן יגיעו בתוך ספל. טבעות הבצל יוגשו על עמוד עץ קטן. אנחנו ממליצים מאוד על הברווז הצלוי (כ‭70-‬ שקל‭,(‬ מנת ענק המוגשת עם כרוב אדום ולבן, או על שוק הכבש (כ‭80-‬ שקל‭,(‬ המוגשת עם פירה מופתי, מעולה ממש, שרק בגללו חייבים לסור לכאן לפחות פעם אחת.

Kolkovna

Kolkovně 8, Prague 1

טל' ‭420-224-819701‬

www.kolkovna.cz

קפה מדוזה

מוזר, אבל דווקא מרכז העיר העתיקה אינו מצטיין בבתי קפה קטנים וחביבים, כפי שאפשר למצוא בהרבה ערים אחרות באירופה, אלא אם סניפי סטארבקס נחשבים בעיניכם לבתי קפה קטנים וחביבים. נחסוך לכם את החיפושים: בסוף מצאנו בית קפה חמים ונעים, כשירדנו בתחנת המטרו נמייסטי מירו, אחרי שהתרשמנו מהכנסייה היפה שלידה. צעדנו ברחוב Belgicka השקט, עד שמצאנו את "מדוזה" בבניין מספר ‭.17‬ שתי אחיות מנהלות פה בית קפה שליו ונעים עם רצפת עץ, שטיחים, תמונות שחור-לבן על הקירות ואווירה חמימה.

בתפריט תמצאו משקאות חמים ואוכל קל, כזה המתחבב בקלות על בנות ומתאים מאוד לצמחונים. למשל פנקייקים (פלאצ'ינקי) מלוחים ומתוקים: עלה גדול ודק של בצק עדין במילויים שונים. אנחנו ניסינו את הפלאצ'ינקי עם התרד והגבינה (כ‭18-‬ שקל‭,(‬ שהגיע עם שמנת חמוצה בטבורו והיה מוצלח בהחלט. הפלמיני תפוחי אדמה (כ‭12-‬ שקל) ממולא בגבינה ומגיע עם בצל מטוגן, וגם הוא היה חביב. הסלט, לעומת זאת, היה סתמי. בסמוך יש גלריה המציגה עבודות ציור וצילום של אמנים מקומיים.

Cafe Meduza

Belgicka 17, Prague 2

טל' ‭ 420-222-515107

Rybi trh

חובבי דגים ופירות ים, שאינם סובלים מבעיית ממון - זה המקום עבורכם. כן, יקר פה בהחלט בהשוואה למסעדות אחרות בפראג, אולי כי המסעדה מתהדרת בכוכב מישלן וההקפדה ניכרת כאן בכל: בתפריט היינות הרחב והמגוון, בשירות המקצועי לעילא וכמובן - בטיפול בדגים. משמעות שמה של המסעדה בצ'כית הוא "שוק דגים‭."‬ ואכן, במרכז המסעדה מונחים על גבי קרח הדגים שנדוגו באותו יום. אתם מוזמנים לבחור לכם כאוות נפשכם, ואף לומר איזו שיטת הכנה מועדפת עליכם (צלייה, בישול ועוד‭.(‬ הדגים מגיעים ממי נהרות ובריכות גידול בצ'כיה, או מאוקיינוסים ברחבי העולם. באגף פירות הים תמצאו סרטנים, צדפות, לובסטרים, סקאלופס ועוד. המנות קטנות, מעוצבות באלגנטיות יתרה, מהודרות מאוד ומלוות בקציפות וברטבים עדינים להפליא. לקינוח: אל תוותרו על כופתאות תוצרת בית עם אוכמניות וגלידה.

Rybi trh

1 Tynsky dvur 5, Prague

טל' ‭420-224-895447‬

‬‭www.rybitrh.cz

Vinograf

סמוך לגשר קארל העתיק והיפהפה, אשר חוצה את נהר הוולטבה, תוכלו למצוא בר יין קטן וחמוד, אחד המקומות המוצלחים ביותר בעיר לטעום בו יינות צ'כיים. Vinograf צמוד למלון ‭,Pinot‬ יש בו כשמונה שולחנות בסך הכל, והוא מעוצב בפשטות.

על המדפים והקירות המון בקבוקים, שאליהם מוצמדים פתקים כתומים עם פירוט המחירים. שימו לב, שלכל בקבוק יש שני מחירים. לשתייה במקום או לקחת הביתה (המקום מתפקד גם כחנות יין‭.(‬ אם אתם מזמינים כוס ולא בקבוק, בררו היטב עם המלצרית אם המחיר הוא לרבע כוס יין או לחצי כוס, אחרת ימזגו לכם חצי כוס בלי לשאול וגם יחייבו בהתאם. בכל מקרה, המחירים ידידותיים מאוד ומאפשרים טעימות מגוונות.

חוץ מהמבחר הנאה של יינות יש פה גם תפריט מצומצם של אוכל קל, פשוט ולא מחייב, בסגנון טאפאס – פלטת נקניקים, צלחת גבינות צ'כיות, זיתים וירקות.

Vinograf

‭ Misenska 8, Prague‬1(ליד גשר קארל)

טל' ‭420-604705730

www.vinograf.cz