מתכון של חנה לסטר מחדרה.

מרכיבים

לקציצות

4 בצלים בינוניים

1 ק"ג חזה עוף טחון

3 ביצים

3 כפות קמח מצה

מעט פלפל שחור

מלח לפי הטעם

2 כפות גדושות סוכר

5-4 כפות רסק עגבניות

רוטב

3-2 כוסות מים

3 כפות גדושות רסק עגבניות

3 עגבניות מקולפות ומגוררות במפומפייה

2 עגבניות חתוכות לרבעים

4 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים

4 כפות גדושות סוכר

1 כפית שטוחה מלח

קורט פלפל שחור

הכנה

  1. קציצות: קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה קלה. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
  2. יוצרים מהעיסה קציצות בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים אותן.
  3. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומוסיפים את הקציצות כשהשמן מגיע רק לחצי גובה הקציצות. מטגנים משני הצדדים עד השחמה.
  4. הרוטב: מרתיחים בסיר גדול על אש גבוה את המים. מוסיפים את כל המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  5. מכניסים את הקציצות המטוגנות לתוך הרוטב יחד עם שמן הטיגון. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי עד שהרוטב סמיך. טועמים ומתקנים תיבול.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר