מתכון של גילה סבג מקרית שמונה.

מרכיבים

4 כוסות לימונים שלמים (עם הקליפה) חתוכים לקוביות (רצוי ללא החרצנים)

4 כוסות מים

3 כוסות סוכר

2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר

אופן ההכנה

  1. מרתיחים יחד את קוביות הלימונים והסוכר 1/2 שעה. מניחים בצד ל-24 שעות.
  2. למחרת מרסקים הכול בבלנדר, מודדים ומוסיפים לכל כוס רסק פרי 1 כוס סוכר ו-1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר.
  3. מבשלים יחד עד שהופך לריבה. יוצקים לצנצנות מעוקרות, סוגרים היטב ומדביקים תוויות עם שם הריבה.

טיפ

  • אפשר לדלג על שלב הריסוק ולקבל מרקחת עם חתיכות לימונים שמתאימה גם לבישול עם עוף.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר