מתכון של רותי קרניאל מתל אביב.

מרכיבים

  • 2 ק"ג תפוחי עץ
  • מיץ משני לימונים (60 מ"ל)
  • 1/2 ליטר מים
  • 8 מקלות קינמון
  • 150 גרם שקדים פרוסים דק
  • 2 ק"ג אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. קולפים ופורסים את התפוחים ומניחים את הפרוסות בסיר. מוסיפים מיץ לימון, מים ומקלות הקינמון. מביאים לרתיחה ומבשלים 1/2 שעה.
  2. מוסיפים את אבקת הסוכר, מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
  3. מכבים את האש, מחכים 5 דקות, מוסיפים את השקדים הפרוסים ומערבבים. יוצקים לצנצנות מעוקרות, סוגרים היטב ומדביקים תוויות עם שם המרקחת.

מתוך התכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר