מתכון של הקונדיטורית תמי פלנר מלבנים.

אפשר להגיש מרקחת עגבניות שרי לצד כבד עוף או חצילים מטוגנים.

מרכיבים

  • 1 ק"ג עגבניות שרי
  • 1 ק"ג סוכר
  • 5-4 מסמרי ציפורן
  • 5-4 כוכבי אניס
  • 2 מקלות קינמון
  • 1/2 כפית תערובת פלפלים צבעוניים

אופן ההכנה

  1. צוררים את התבלינים בתוך פיסת בד, מלמלה וקושרים.
  2. מכניסים את העגבניות ושקית התבלינים לסיר ומפזרים עליהן את הסוכר.
  3. מביאים לרתיחה על אש נמוכה. העגבניות מתפוצצות בתחילת הבישול ומפרישות נוזלים אבל הן לא מאבדות את צורתן.
  4. לאחר הרתיחה מגבירים את הלהבה ומבשלים 1/4 שעה על להבה בינונית.
  5. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה מאד כשעתיים.
  6. מוציאים את שקית התבלינים מהמרקחת. יוצקים לצנצנות מעוקרות, סוגרים היטב ומדביקים תוויות עם שם המרקחת.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר