מתכון של הקונדיטורית תמי פלנר מלבנים.
אפשר להגיש מרקחת עגבניות שרי לצד כבד עוף או חצילים מטוגנים.
מרכיבים
- 1 ק"ג עגבניות שרי
- 1 ק"ג סוכר
- 5-4 מסמרי ציפורן
- 5-4 כוכבי אניס
- 2 מקלות קינמון
- 1/2 כפית תערובת פלפלים צבעוניים
אופן ההכנה
- צוררים את התבלינים בתוך פיסת בד, מלמלה וקושרים.
- מכניסים את העגבניות ושקית התבלינים לסיר ומפזרים עליהן את הסוכר.
- מביאים לרתיחה על אש נמוכה. העגבניות מתפוצצות בתחילת הבישול ומפרישות נוזלים אבל הן לא מאבדות את צורתן.
- לאחר הרתיחה מגבירים את הלהבה ומבשלים 1/4 שעה על להבה בינונית.
- מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה מאד כשעתיים.
- מוציאים את שקית התבלינים מהמרקחת. יוצקים לצנצנות מעוקרות, סוגרים היטב ומדביקים תוויות עם שם המרקחת.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר