מתכון של סילביה סיגלוביץ מנצרת עלית.

מרכיבים (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)

  • 3 ביצים
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 2 כפות אבקת נס קפה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מים פושרים
  • ½ 1 כוסות קמח
  • ½ 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • חמאה או מרגרינה לשימון התבנית

לרוטב

  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 1 כף אבקת קקאו

לציפוי

  • 50 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 50 גרם חמאה או מרגרינה לאפייה

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי העוגה עד שנוצרת בלילה חלקה.
  2. משמנים תבנית פיירקס בעלת דפנות גבוהות ויוצקים לתוכה את הבלילה.
  3. מחממים במיקרוגל כ-12 דקות בעוצמה גבוה (משך החימום עשוי להתקצר או להתארך, בהתאם לעוצמת המיקרוגל שלכם).
  4. מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על העוגה. בשלב הזה אפשר להפוך את העוגה על צלחת הגשה.
  5. הציפוי: ממיסים את השוקולד והחמאה (או המרגרינה) במיקרוגל - מחממים 30 שניות, בוחשים וחוזרים על החימום הקצר והבחישה עד שהם נמסים לגמרי. יוצקים את הציפוי על העוגה.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר