מתכון של סילביה סיגלוביץ מנצרת עלית.
מרכיבים (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)
- 3 ביצים
- 3 כפות אבקת קקאו
- 2 כפות אבקת נס קפה
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס מים פושרים
- ½ 1 כוסות קמח
- ½ 1 כפיות אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- חמאה או מרגרינה לשימון התבנית
לרוטב
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1 כף אבקת קקאו
לציפוי
- 50 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
- 50 גרם חמאה או מרגרינה לאפייה
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי העוגה עד שנוצרת בלילה חלקה.
- משמנים תבנית פיירקס בעלת דפנות גבוהות ויוצקים לתוכה את הבלילה.
- מחממים במיקרוגל כ-12 דקות בעוצמה גבוה (משך החימום עשוי להתקצר או להתארך, בהתאם לעוצמת המיקרוגל שלכם).
- מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על העוגה. בשלב הזה אפשר להפוך את העוגה על צלחת הגשה.
- הציפוי: ממיסים את השוקולד והחמאה (או המרגרינה) במיקרוגל - מחממים 30 שניות, בוחשים וחוזרים על החימום הקצר והבחישה עד שהם נמסים לגמרי. יוצקים את הציפוי על העוגה.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר