מתכון של פרנסיס מילר מעין הנציב.
מרכיבים
- 3 חצילים
- 2 כפות מלח גס
- 1/3 כוס שמן זית
- 200 גרם גבינת פרומעז (או כל גבינת עזים שמנה אחרת)
רוטב
- 4 עגבניות
- 4 שיני שום כתוש
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כפית שטוחה סוכר
אופן ההכנה
- פורסים את החצילים לפרוסות אלכסוניות, מפזרים על הפרוסות מלח גס ומשהים לחצי שעה.
- מנערים את פרוסות החצילים מעודפי הנוזלים והמלח ומטגנים אותן בשמן זית (או שמברישים בשמן ואופים בתנור).
- חותכים את הגבינה לפרוסות, מניחים פרוסה בקצה פרוסת חציל ומגלגלים. מניחים את גלילי החצילים הממולאים בתבנית חסינת חום.
- טובלים את העגבניות במים רותחים, קולפים וקוצצים אותן. מכניסים את העגבניות הקצוצות לסיר עם השום הקצוץ ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה או עד שנוצרת עיסה סמיכה למדי.
- מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל עוד דקה או שתיים.
- יוצקים את רוטב העגבניות על גלילי החצילים הממולאים, מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני (180 מעלות) כרבע שעה.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר