מתכון של מלכה שמשוני מחיפה.
מרכיבים
- 4 כוסות קמח
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- 3/4 כוס שמן
- 2 כוסות סובין חיטה
- 1/2 כוס שומשום (רצוי מלא)
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית סוכר
- 1/2 1 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה
- מכניסים את כל החומרים למיקסר עם רגל הלישה ומעבדים עד שנוצר בצק יפה.
- מחלקים את הבצק לארבע חלקים.
- מרדדים כל חלק על גבי הצד התחתון של תבנית אפייה של תנור. כלומר – הופכים תבנית אפייה של תנור ומרדדים את הבצק על גבי הצד התחתון שלה לעלה דק דק.
- בזמן רידוד חלק בצק אחד, שומרים את שאר חלקי הבצק בשקית ניילון לבל יתייבשו.
- חותכים בעזרת סכין פסים או מלבנים בבצק – תלוי בצורה שרוצים שהקרקרים יהיו.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220-210 מעלות בין חמש לשמונה דקות או עד שהקרקרים מזהיבים קלות. מניחים לקרקרים להתקרר היטב ואז הם ירדו בקלות מהתבנית.
מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר