מתכון של שרה אלמלם מטבריה.
מרכיבים
קציצות
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 בצל קצוץ דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל לבן
- 1 כף כורכום
רוטב
- 1 ק"ג בצלים חצויים ופרוסים
- 1/2 כוס שמן
- 1 כף כורכום
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 1 כף קינמון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- מערבבים יחד את מרכיבי כדורי הבשר מלבד הכורכום ויוצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג.
- מחממים 1 כוס מים עם הכורכום בסיר ומבשלים בהם את כדורי הבשר עד שהם עשויים גם מבפנים. מסננים את כדורי הבשר מהנוזלים. שומרים את הנוזלים בצד ונותנים לכדורי הבשר להתקרר.
- בסיר אחר מטגנים את הבצלים הפרוסים בשמן עד שהם הופכים שקופים ורכים.
- מוסיפים לסיר את הכורכום ואת כדורי הבשר.
- מוסיפים גם את הסוכר ואת כל שאר התבלינים ומערבבים.
- מוסיפים 1-1/2 כוס מימי בישול הקציצות שנשמרו בצד, מכסים את הסיר ומבשלים 1/2 שעה על אש קטנה מאד.