מרכיבים (40 עוגיות)

  • ‭2 1/4‬ כוסות ‭315)‬ גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס ‭200)‬ גרם) סוכר חום
  • ‭1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) סוכר לבן
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ‬1/2 1 - 2 כוסות ‭400-300)‬ גרם) שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. שמים במכל מעבד המזון או בקערת המערבל את החמאה, הסוכר החום והסוכר הלבן ומקציפים לקרם אוורירי, מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל וטורפים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים ידנית, רק עד שהמרכיבים מתאחדים ולא יותר. מוסיפים את השוקולד ומערבבים ידנית, רק עד שהוא נטמע בעיסה באופן אחיד. מאחסנים במקרר למשך כשעה.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות) ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
  3. יוצרים מהעיסה, בעזרת הידיים או בכף גלידה, כדורים בגודל אגוז מלך ומניחים בתבניות במרווחים של ‭5-4‬ ס"מ. אופים כ-15 דקות עד ששולי העוגיות זהובים. העוגיות יוצאות מהתנור רכות ומתקשות לאחר הצינון. מצננים ומגישים.