מרכיבים (5 מנות)
- 1 ק"ג בשר בקר טחון גס חצי שמן
- אפשרות: 1 כפית רוטב וורצ'סטר
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון גס
להגשה
- 5 לחמניות המבורגר, חצויות לרוחבן
- 2 עגבניות, פרוסות
- 5 עלי חסה
- 1 בצל, קלוף ופרוס דק
- קטשופ
אופן ההכנה
- שמים בקערה את הבשר, רוטב הוורסשטייר (אם רוצים) והפלפל ולשים לעיסה אחידה. יוצרים 5 קציצות גדולות ופוחסים אותן קצת. מאחסנים במקרר לשעה.
- שעתיים לפני שרוצים לצלות: מוציאים את הקציצות מהמקרר ומשהים בטמפרטורת החדר.
- מחממים גריל פחמים או מחממים מחבת ברזל כבדה על הכיריים, ומשמנים אותה קלות במעט שמן. צולים את הקציצות בגריל או במחבת 10-6 דקות מכל צד, לפי דרגת העשייה הרצויה.
- ההגשה: מניחים בתוך כל לחמנייה חסה, עגבנייה, המבורגר וטבעות בצל. סוגרים מגישים עם קטשופ.