מרכיבים (5 מנות)

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון גס חצי שמן
  • אפשרות: 1 כפית רוטב וורצ'סטר
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור טחון גס

להגשה

  • 5 לחמניות המבורגר, חצויות לרוחבן
  • 2 עגבניות, פרוסות
  • 5 עלי חסה
  • 1 בצל, קלוף ופרוס דק
  • קטשופ

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את הבשר, רוטב הוורסשטייר (אם רוצים) והפלפל ולשים לעיסה אחידה. יוצרים 5 קציצות גדולות ופוחסים אותן קצת. מאחסנים במקרר לשעה.
  2. שעתיים לפני שרוצים לצלות: מוציאים את הקציצות מהמקרר ומשהים בטמפרטורת החדר.
  3. מחממים גריל פחמים או מחממים מחבת ברזל כבדה על הכיריים, ומשמנים אותה קלות במעט שמן. צולים את הקציצות בגריל או במחבת ‭10-6‬ דקות מכל צד, לפי דרגת העשייה הרצויה.
  4. ההגשה: מניחים בתוך כל לחמנייה חסה, עגבנייה, המבורגר וטבעות בצל. סוגרים מגישים עם קטשופ.