חילופי העונות נוטים להותיר אותנו מבולבלים מול הארון – מה לשמור, מה לזרוק, מה כדאי לקנות ואיפה אפשר למצוא את הפריטים הכי שווים. אחרי שחזינו בהצפת הרשת באתרי שופינג אונליין, הגיע השלב הבא: אפליקציות ייעודיות שמטרתן לשמש כסטייליסט פרטי ומורה נבוכים – משלב החיפושים אחר חנות, דרך התאמת המידות ועד סידור המלתחה מחדש והתייעצות עם מומחים מה לקנות.

עוד בערוץ האופנה

רבות מהאפליקציות אומנם נוצרו כדי לשרת בראש ובראשונה את העסקים שמפרסמים בהם או יוצרים אותן, אך כעת הן שמות דגש על שירות לקוחות שמועיל לגולשים לא פחות. כדי לעשות סדר בהיצע הקיים ולעזור לכם למצוא את האפליקציה שמתאימה במיוחד לצרכים שלכם, בחרנו את האפליקציות המובילות והחדשות ביותר בתחום האופנה, שיסייעו למצוא את הפריטים שאתם מחפשים, להתאים אותם לגוף, ולשלם בלי חששות.

איך למצוא את החנויות הכי שוות

מחפשים נקודות מכירה, חנויות, מבצעים ואת ההנחות הכי שוות? אלו האפליקציות בשבילכם.

Deemelo

סטארט-אפ צ'יליאני שמטרתו לעזור לגולשים למצוא פריטי אופנה רצויים באזורם. האפליקציה משלבת את האסתטיקה של פינטרסט (הרשת החברתית שמוקדשת להשראה) יחד עם טכנולוגיית המיקום של פורסקוור, כדי לאתר חנויות ואזורי קנייה. בנוסף, האפליקציה מעדכנת במבצעים והצעות מיוחדות באזור שבו אתם נמצאים. ממציא האפליקציה הוא ג'יימס רושבורן, שהגה את הרעיון במטרה למצוא דרך יעילה להימנע מ"סיבובי קניות מתישים של שש שעות עם החברה שלו". גם אם את לא מזדהה עם הסיבה, הפתרון שיצר בהחלט שימושי ואפקטיבי למי שלא רוצה להסתובב יותר מדי. האפליקציה של רושבורן אטרקטיבית גם עבור בעלי חנויות, שכן כדי להופיע באפליקציה עליהם להירשם (בהליך מהיר) ולהעלות את המיקום, תמונות של החנות וכן תמונות של מוצרים לאפליקציה.

Shoptrotter

אחת המצוקות הקשות בעת שהייה בעיר זרה, היא שללא היכרות קרובה עם האזור קשה לאתר את אתרי השופינג, החנויות והבוטיקים השווים ביותר. בדיוק בשביל מקרים כאלו נוצרה האפליקציה הזו, שמוצאת ומתארת עבורכם את המקומות השווים ביותר להתאבזר ולהתקשט בהם, לפי נקודת יעד שבחרתם. בנוסף, האפליקציה מאפשרת לכם לחפש חנויות לפי שם מותג ומוצר מסוים.

איך למצוא גזרה מחמיאה

אחד ההיבטים המתסכלים והמרתיעים ביותר ברכישה אונליין, הוא הפחד מבחירה במידה או בגזרה לא נכונה. האפליקציות הבאות, ששתיהן הושקו בידי מותגי אופנה, פותרות את העניין בקלות טכנולוגית מרשימה.

ModCloth Fit for Me

אתר אופנת הווינטג' ModCloth יצר אפליקציית שירות המאפשרת לגולשים לגלות בדיוק אילו פריטים יתאימו למבנה הגוף שלהם. איך הם עושים את זה? האפליקציה מתבססת על חוכמת ההמונים – כלומר, מידע שעדכנו רוכשים קודמים. כל גולש מוזמן להזין לאפליקציה את הגובה ומידות החזה, המותניים והירכיים, ובתמורה מציעה האפליקציה שלל פריטים שאמורים להתאים למידות אלו על פי המלצות של גולשים אחרים.

Thirdlove

אפליקציית רכישת החזיות של המותג Thirdlove באה לפתור את אחת הבעיות המתסכלות ביותר ברכישת חזייה: הידיים הקרות, המביכות והממששות של הזבנית. האפליקציה מספקת הדרכה קולית כיצד לצלם שתי תמונות של עצמך בחזייה (אפשר גם עם חולצה, במידה ואת חוששת להעלות תמונה של עצמך בחזייה לרשת), ואז מעבדת את המידע ומגלה לך מהי מידת החזייה המדויקת שלך. המלכוד? המידה רלוונטית רק למדד הספציפי של המותג, כך שלא תוכלי להשתמש בה כדי לקנות באף חנות חזיות אחרת.

איך לארגן את המלתחה

האפליקציות האלו מסדרות לכם את הארון – אבל לא פחות חשוב מכך, מסדרות לכם את הראש והופכות את המשפט "אין לי מה ללבוש" ללא רלוונטי. בקיצור, צריך למצוא משהו חדש להתלונן עליו.

Pose

אפליקציית סידור מלתחה דיגיטלית וחינמית החביבה על פאשניסטות דוגמת הסטייליסטית והמעצבת רייצ'ל זו והדוגמנית קוקו רושה. האפליקציה מזכירה אינסטגרם של אופנה, ומאפשרת לתייג את הפריטים שלך, לחלק אותם לקטגוריות ולעקוב אחר האאוטפיטים שלבשת והסטיילינג שיצרת במלתחה שלך. גם ההרשמה קלה: אפשר להיכנס לאפליקציה דרך חשבון הפייסבוק ומיד להתחיל להעלות פריטים.

Stylebook

בעבור 3.99 דולרים, האפליקציה Stylebook מאפשרת לכם לארגן את הארון דיגיטלית, לעקוב אחר כמות הפריטים שיש לכם בכל קטגוריה, להעריך ולמדוד את שווי תכולת הארון, ולגלות מה הם הפריטים שאתם לובשים הכי הרבה ומאילו הגיע הזמן להיפרד. בתוך האפליקציה אפשר לתכנן אאוטפיטים עתידיים, לתייג אאוטפיטים שכבר נלבשו ואפילו למקם אותם על לוח השנה. בנוסף, האפליקציה מכילה לוח השראה שדרכו אפשר לחלוק רעיונות ומלבושים עם חברים ועוקבים.

Stylebook. עוזרת לבדוק מה הם הפריטים השימושיים באמת
Stylebook. עוזרת לבדוק מה הם הפריטים השימושיים באמת

איך להיעזר בחברים מרחוק

לא בא לכם להתמודד עם התלונות של חברים שנגררים איתכם לחנויות? לכו לבד, וקבלו את כל חוות הדעת הרלוונטיות דרך האפליקציות הבאות.

Pinxter

האפליקציה החינמית הושקה בספטמבר השנה, ומטרתה העיקרית היא לעזור לכם להתלבט לגבי הרכישה שאתם עומדים לבצע. האפליקציה אידיאלית עבור המתלבטים הכרוניים, שזקוקים לפידבק מיידי לגבי כל רכישה מתוכננת. ה"פינקסטריות" משמשות כקהילה מקוונת של חברות וירטואליות, אשר רובן מתמחות ומתעסקות בסטייל ויכולות לספק פידבק מקצועי. השימוש באפליקציה פשוט וקל: מעלים תמונה, והעוקבים יכולים לסמן אם הם בעד או נגד דרך שאלת "כן/לא" פשוטה. בהמשך משתפת האפליקציה את התמונות של הגולשים ברשתות החברתיות, ודרך שיטת איסוף "יהלומים" אפשר לצבור קרדיט ולהפוך ל"סלבריטי" של הקהילה.

Pinxter. קהילה מקוונת שמייעצת בזמן השופינג
Pinxter. קהילה מקוונת שמייעצת בזמן השופינג

Mallzee

רוצים להפוך את החברים שלכם למשטרת אופנה פרטית? הורידו את מאלזי ותתחילו לבלות. מאלזי היא מה שמכונה כעת "אפליקציית רכישה חברתית", שמזכירה מעט את Tinder – אתם מסדרים פריטים שאתם מעוניינים לרכוש, והחברים שלכם מצביעים אם הם בעד או נגד הרכישה. באופן מפתיע – שכן האפליקציה מיועדת לעזור לבעלי עסקים – אם רוב חבריכם הצביעו נגד הרכישה, האפליקציה לא מאפשרת לכם לבצע אותה.