שמותיהן ומספרי הטלפון של דולות עוברים מפה לאוזן, אך אפשר למצוא אותן גם באתרי אינטרנט ולהתעניין בפורומים להיריון ולידה. בשיחת הטלפון הראשונה בודקים כימיה ראשונית ומתאמים ציפיות: מהו תאריך הלידה המשוער, היכן מתכוונים ללדת ‭")‬אם היולדת תגיד

שהיא רוצה ללדת בבית חולים לא ידידותי, אוציא את עצמי מהעניין‭,("‬ מיהו המלווה הנוסף (בעל או אם) ומהו סוג התמיכה לו מצפים (יש יולדות שרוצות את הדולה בביתן מתחילת הצירים. אחרות יעדיפו להיפגש בבית החולים‭.(‬ אחר כך קובעים שתי פגישות. פגישה אחת בין היולדת והדולה, שבה מכינים תוכנית לידה ו"מכירים דרך הידיים, כדי שתכיר את המגע והנוכחות שלי‭."‬ פגישה נוספת היא שיחה בלבד ואליה מצטרף הבעל או כל מלווה אחר/ת.

מדובר בתענוג לא זול, ‭ 1,800‬-‭3,000‬ש"ח, תלוי בדולה. רוב הדולות מוכנות לתת הנחה אם קשה לעמוד בתשלום. מקובל לבקש מקדמה של כ-500 שקלים, שלא מוחזרים אם לאחר שתי פגישות היולדת התחרטה או שהצוות הרפואי החליט על זירוז הלידה או ניתוח קיסרי לפני שהדולה הספיקה להגיע.

איפה לומדים להיות דולה?

בישראל פועלים מספר מוסדות להכשרת דולות. בכל אחד מהקורסים מציעים תוכניות לימוד שונות, אך התכנים והנושאים דומים: אנטומיה ופיזיולוגיה של ההיריון, בעיות נפוצות בהיריון, טכניקות ותנוחות לידה, טיפולי רפואה משלימה (רייקי, שיאצו, דמיון מודרך וכדומה‭,(‬ הכנת הדולה לשגרת החיים שנגזרת מהמקצוע, שיווק עצמי וניהול מערכת יחסים עם הצוות בחדרי הלידה.

קורסים ניתנים ב"מרכז הישראלי לחינוך ללידה" בשיתוף "מכללת רידמן‭,"‬ ב"מכללת מדיסין" בשיתוף "דיאדה‭,"‬ בבית החולים "לניאדו‭,"‬ במכללות "קשת בענן‭,"‬ ו"וושינגטון‭,"‬ ב"מרכז גאיה" ועוד. פרטים נוספים על לימודים, שמות, מאמרים והמלצות לבחירת דולה אפשר למצוא באתר של רותי קרני-הורוביץ,‬ באתר של נעמי גטניו‬ ובאתר של זהר כרמי.