בהמשך לחלק הראשון, שופינג חלק א', אני רואה לנכון להרחיב מעט על כלי העבודה שלדעתי צריכים להיות בארגז הכלים של השיפוצניק החובב. עולם כלי העבודה מציע מגוון רחב של מוצרים באיכויות שונות. לא אפרוס על גבי יריעה זו את משנתי לגבי הסוגים השונים ואיכותם, ואני בטוח שלכל דעה שאציג יש יותר מעשרה שיפוצניקים אחרים שיגידו יותר מעשר דעות שונות, מכיוון שבסיכומו של עניין הרבה תלוי בנוחות האישית ובניסיון האישי שחוויתם עם אותו מכשיר.

על אף ההקדמה המסוייגת הזו, ניתן לפלח את שוק המוצרים לשלוש קטגוריות עיקריות:

בקטגוריה הראשונה נמצאים המוצרים המקצועיים של החברות המוכרות והמובילות בשוק. יתרונותיהם כמוצרים באיכות גבוהה נמדדים באיכות ונוחות העבודה, דיוק, אחריות יצרן, שירות תיקונים טוב ו"חיי מוצר" ארוכים. כמובן שקיימים פילוחים שונים בתוך מוצרים אלו, אך לצורך בניית השפה המשותפת בינינו אשתמש בהכללה זו. חסרונותיהם, כמובן, המחיר הגבוה שעלינו לשלם תמורת מכשיר שאינו משמש אותנו לשימוש יומיומי, כמו שהוא משמש את בעלי המקצוע שזו עבודתם.

בקטגוריה השנייה נמצאים המוצרים הסמי-מקצועיים. גם כאן החברות המובילות מייצרות מוצר, אותו הן משווקות כמוצר סמי-מקצועי. בקטגוריה זו נפתח לנו שוק רחב של עוד מספר לא מועט של חברות, וכאן בעצם המשחק הגדול. יתרונות הסמי-מקצועיים בכך שהם מוצרים היודעים לספק איכות ובמחיר סביר יותר, אך כאן יש לתת יותר את הדעת לגבי החומרים מהם עשויים המוצרים, משך האחריות ואיכות השירות. חסרונות מוצרים אלו בכך שהם בדרך כלל חלשים יותר בעוצמה שהם יודעים לספק ובעמידותם במהלך העבודה.

בקטגוריה השלישית נמצאים המוצרים הזולים, "סינים". שלא תבינו לא נכון, כמה מטובי חבריי הם סינים, או היו בסין, או ראו סיני, או אכלו אגרול לפחות פעם אחת. יתרונם הברור של מוצרים אלו הוא כמובן המחיר הנמוך. מוצרים אלו מספקים שירות של מוצרים יוקרתיים, לעיתים בפחות מחצי מהמחיר של חבריהם המותגים. הבעיה היא שלעיתים קרובות מוצרים אלו אינם עמידים בפני שימוש אינטנסיבי, והבעיה היותר גדולה, אליה יש לשים לב, היא שלעיתים מוצרים אלו אינם בטיחותיים. במוצרים מסוג זה נשתמש רק אם אנו זקוקים למוצר, אך יודעים שלא נבצע בו שימוש אינטנסיבי יומיומי, המצריך השקעה כספית גבוהה.

אחרי כל ההקדמה הארוכה הזו, ברצוני להתחיל במוצרים בהם לדעתי כדאי להשקיע. נתחיל עם ארגז הכלים. החשוב מכל הוא שניתן יהיה לנייד אותו. אל תרכשו ארגז גדול מידי שלא תצליחו להרים. במקרה הכי גרוע פשוט תרכשו ארגז נוסף ותפצלו את הכלים לשניים. חשוב לשים לב שסגירת הארגז היא איכותית, ולא מהפלסטיק הזול שמתעוות או סתם נפתח כשמרימים את הארגז, הכל נשפך, ואתם צריכים לצעוק על הילד או האישה שהכל באשמתם.

בתוך ארגז בסיסי נרצה סט מברגים טוב שמורכב מארבעה מברגים: פיליפס ושטוחים, ולא עשרה מברגים שינסו לדחוף לכם. עוד נרצה בארגז מפתח שוודי, פטיש לדפיקה ושליפת מסמרים ופטיש קטן לדפיקת מסמרים קטנים, מסור עם מסורית ברזל, שופין לעבודות החלקה, פלס איכותי ולא קטן מידי, מטר איכותי של 5 מ' (ולא כזה שרשום בו רק באינץ' ולא מגיע לשום מקום), עיפרון וטוש לסימון, סרטי הדבקה מסוגים שונים, אקדח סיליקון, מפתח צינורות בינוני, פלייר, שפכטל, אזמל לדפיקת פנלים, סכין יפני, קצת מסמרים, קצת דיבלים, קצת ברגים והרבה מצב רוח. (לחצו כאן לצפייה במאמר על בחירת ארגז כלים).

>>רוצים לראות מה יש בארגז הכלים של שיפוצניק מנוסה? היכנסו ותראו<<

בתחום הצביעה המלצתי היא לקנות את המוצרים לפני הפרויקט, בשל הצרכים המשתנים והעמידות הנמוכה יחסית של המוצרים. לא כדאי לרוץ לקנות מגוון מברשות, ובסוף להשתמש רק ברולר ופד. לפני צביעת הדירה יש לאפיין את סוג הצביעה, ובהתאם למצוא את המברשות המתאימות לכם.

שני כלים שבלעדיהם לא תוכלו לזוז הם מברגה נטענת ומקדחה. במוצרים אלו הייתי ממליץ להשקיע ולקנות מותגים הנמצאים בקטגורית הכלים המקצועיים, וזאת מכיוון שאלו כלים שיישרתו אתכם לשנים רבות.

בבחירת מברגה נטענת יש להגדיר את הצרכים לשמם רוכשים את המברגה. שני סוגי המברגות העיקריים הם מברגות קלאץ' ומברגות אימפקט. מברגות הקלאץ' משמשות לעבודות מדויקות יותר, שבהן נזדקק למצמד (קלאץ') שיסייע לנו לעצור בהתנגדות הרצויה. מברגה זו חשובה בעבודות שבהן אנו לא רוצים להדק את הברגים יתר על המידה, לדוגמה בעבודות גבס.

מברגת האימפקט תשמש לעבודות המצריכות עוצמה גדולה יותר. האימפקט משמעו פעימות רטט, הנוספות לסיבוב תפסנית המברגה. במברגת האימפקט נשתמש בהברגה של ברגים שנרצה לחזק באופן משמעותי. ההבדל במחיר בין שני הסוגים עולה כאשר בוחרים במברגת האימפקט. גורמים נוספים ומשמעותיים בבחירת מברגה הם Nm - ניוטון מטר, יחידת מידה המשמשת למדידת כוח. בנוסף, כמות וסוג הסוללות איתן מגיעה המברגה וכמובן אחריות וטיב השירות של החברה המשווקת את אותה מברגה (לחצו כאן לצפייה במאמר על בחירת מברגה נטענת).

בבחירת מקדחה, כמו במברגה הנטענת, יש לשים לב למספר פרטים קריטיים. נתון ראשון הוא הספק המקדחה, שצריך לנוע בין חמש מאות לשבע מאות ואט. נתון שני הוא קוטר המקדחה, שבצריך להיות 13 מ"מ במקדחה ביתית, ובכך יכסה את מרבית סוגי המשימות. יש לוודא כי למקדחה קיים מצב רטט, ועדיף לבחור במקדחה אלקטרונית המאפשרת שליטה יותר טובה על עוצמת הפעלתה (לחצו כאן לצפייה בהדרכה על בחירת מקדחה).

זהו, כמעט וסיימנו להצטייד. כל שנשאר לנו הוא להחליט עד כמה עמוק אנו מכניסים את היד לכיס. מוצרים נוספים כמו מסור אנכי (ג'קסון / ג'יגסו), מסור עגול, פטישון ודיסק, עשויים לשמש אותנו במהלך השיפוץ. החשבון בשלב זה הוא פשוט משום שכלים אלו עשויים לשמש אותנו לשתיים שלוש משימות במהלך השיפוץ, ובסיומן לא נראה את הכלים הללו למשך תקופה ארוכה. האפשרויות הניצבות בפנינו הן ללוות כלים אלו, או לקנות כלים סיניים, כשאנו יודעים שלא נשתמש בהם הרבה, ונשתדל לשמור עליהם כמידת יכולתנו. האפשרות האחרונה היא לשכור כלים אלו לפי צורך. במהלך השיפוץ שלי אני לווה מאחד הדודים דיסק לטובת ניסור קיר, ומתכנן לשכור מכונת פוליש בשביל הריצפה, בעלות של מאה חמישים שקל ליום, במקום לשלם לבעל מקצוע קרוב לחמישים שקל למטר עבודה.

לסיכום, הצטיידות נכונה בכלים עשויה לחסוך כסף רב בהמשך הדרך. הבחירה במוצר האיכותי בעל אחריות ושירות טוב, עשויים לחסוך לכם לא מעט עוגמת נפש בהמשך. בכל מהלך בחירת הכלים, יש לתת דגש לבטיחות האישית שלכם ושל הסביבה בזמן העבודה, ובמהלך הרכישה להתייעץ בכך עם איש המכירות. בנוסף לבטיחות בעבודה, יש להצטייד בציוד בטיחות מתאים דוגמת משקפי מגן, כפפות עבודה ואוזניות מגן נגד פגעי רעש.

קצר ולעניין | ארגז הכלים שלך

חובה בארגז:

מברג גדול ומברג קטן פיליפס, מברג גדול ומברג קטן שטוח, מפתח שוודי, פטיש לדפיקה ושליפת מסמרים, פטיש קטן לדפיקת מסמרים קטנים, מסור עם מסורית ברזל, שופין לעבודות החלקה, פלס, מטר (סרט מדידה), עיפרון וטוש לסימון, סרטי הדבקה מסוגים שונים, אקדח סיליקון, מפתח צינורות בינוני, פלייר, שפכטל, אזמל לדפיקת פנלים, סכין יפני, נייר ליטוש, מסמרים, דיבלים, ברגים.

נחמד בארגז:

אקדח דבק חם, סט מפתחות פתוחים, סט רינגים, סט בוקסות וראצ'ט, מסור זווית, פטיש גומי.

ציוד צביעה:

מברשות, רולר, מגש צבע, פד צבע קטן, חומר דילול, סקרייפר.

כלים חשמליים:

מקדחה מקצועית, מברגה נטענת מקצועית.

כלים מקצועיים להשכרה/השאלה:

מלטשת, מסור אנכי, מסור עגול, מסור גרונג, משחזת, פטישון.

שונות:

סולם, כבל מאריך, קלמרות, שולחן עבודה מתקפל.

___________________________________

HomeAid - יוצרים, חוסכים, נהנים