יש אנשים שנכנסים לחנות ציוד משרדי ויוצאים עם עשרות סוגי מחברות, עטים וקלסרים, שכנראה את רובם הם לא צריכים. ככה אני מתנהג כשאני נכנס לחנות למוצרי בניין. כמו ילד אני עומד נפעם מול סטנד המקדחות, לצד שפע המברגים וארגזי הכלים המשודרגים. אין סוף לכלי העבודה שניתן לרכוש ומומלץ להשקיע בכלים טובים, ואם ניתן - כדאי ללוות כלים לצורך השיפוץ. זאת כמובן בגלל העובדה הפשוטה שלאחר השיפוץ לא נשתמש בהם לעולם.

כך לדוגמה גיליתי, במהלך סופשבוע בבית הוריה של ענבר, מרתף נסתר ובתוכו כמות כלי עבודה שלא תבייש את המחסן הלוגיסטי המרכזי של מיטב חנויות כלי העבודה בארץ. מי שלא התברך בחותן בעל צרכים לא ברורים בשלוש סוגי מקדחות ומגוון נרחב של כלי עבודה אחרים, יכול למצוא את מבוקשו בלא מעט חנויות שמשכירות כלי עבודה איכותיים, דבר שיכול לחסוך כסף רב.

"בגרות ונאמנות לתקציב, הן מילות המפתח בכל ביקור בחנות למוצרי הבניין". אלו המילים שהידהדו בראשי אתמול כשהלכתי לחנות להצטייד. הפעם החלטתי להגיע לחנות בשעות הבוקר ובבגדי עבודה, אפילו התלכלכתי מעט בסיד כשעבדתי בדירה קודם לכן. בחנות הייתה המולה רבה של קבלני שיפוצים, וכשפניתי לחיים המוכר (נכון תמיד קוראים להם חיים?), הוא התייחס אליי כאילו אני אחד השיפוצניקים. הפעם חיים לא ניסה למרוח אותי, כמו בכל אותן פעמים שנכנסתי לחנות בסיום יום העבודה במשרד, עם בגדים המתאימים להרשים לקוחות מחו"ל. וכך אני מתייעץ איתו והוא לא חושב שאני סתם איזה נודניק, אלא קבלן מתחיל וחסר ניסיון שמעריך את עצתו. בעבר כל המפגשים היו מסתיימים בניסיונות למכור לי ציוד לחובבנים, או להעמיס עליי מוצרים שאין לי בהם צורך.

את הקניות מומלץ לבצע בחנות אחת, שאותה אבחר בדרך כלל לפי כמות תנועת הקבלנים, וכך אדע שהמחירים בה נוחים. מומלץ לפתוח חשבון חיובים בחנות, כך תוכלו להחליף בנוחות מוצרים בחנות ואם למשל נשארתם בסיום עבודה עם כמות ברגים גדולה, תוכלו להחזיר אותה ולהתחשבן בסוף החודש עם החנות. קיימים היום גם אתרי אינטרנט שמספקים שירות עסקי לקבלנים. היתרון בהן, הוא שמקבלים את המוצרים במשלוח, ודרך האינטרנט קל להשוות מחירים.

השיפוץ, כמו כל פרויקט, בנוי מתהליך מתפתח ודינאמי, שבמהלכו משתנים דברים. לכן חשוב לתכנן את השיפוץ באופן שבמהלכו תוכלו לקבל החלטות על קניית רהיטים, צבעים, ובוודאי לגבי אלמנטים שאתם רוצים לשנות בבית. לדוגמה, קל יותר להזיז את מיקום הספות, מאשר לגלות, אחרי ששברתם את קיר המטבח, כי מיקום נישת הגבס שבניתם בסלון אינו מתאים. תמיד יש לשאוף לתכנן את השלבים בשיפוץ כך שכל שלב ישרת את קבלת ההחלטות לשלב הבא, ובצורה זו נמנע מהוצאות לא צפויות הנובעות מחוסר תכנון. את ההוצאה הכספית הראשונה עשיתי על ציוד וחומרים, ורק בסיום, לאחר תיקונים וצביעה, אוציא את הסכום שהוקצב לריהוט ואביזרים. אולי בסוף אצליח לשכנע את ענבר שמיותר להחליף את הספה בסלון.

בפרק הבא ארחיב על בחירת כלי עבודה לשיפוץ. באילו כלי עבודה כדאי להשקיע מכיוון שישרתו אותנו לתקופה ארוכה ונזדקק להם אחת לתקופה, ולעומתם, אילו כלי עבודה ישמשו אותנו רק לשיפוץ, ולאחריו יהיו מונחים בארון עד לשיפוץ הבא - בעוד עשר שנים.

קצר ולעניין

כללים לקניית אביזרים לשיפוץ:
  • לקנייה נגיע מוכנים עם מסגרת תקציב ורשימה של מוצרים אותם נרצה לקנות.
  • כמו בכל קנייה, לא להתבייש ולבצע השוואת מחירים.
  • בחירת כלי עבודה שיישרתו אתכם גם לאחר השיפוץ - ואותם לקנות. כל שאר הכלים שישרתו אתכם רק בשיפוץ עצמו, אפשר לשאול או לשכור לתקופת משימה ספציפית.
  • במסגרת פרויקט השיפוץ חובה לקבוע שלבים נכונים לרכישת ציוד/ריהוט. לדוגמה, קניית פלטות גבס תתרחש רק לאחר סגירת תוכנית השיפוץ, וקניית ספות לסלון - רק לאחר שהתחלתם בשיפוץ הסלון ואין מצב שהתוכנית או הצבעים ישתנו.

כללים לבחירת החנות:

  • חנות בה ישנה תנועה רבה של קבלנים מעידה על טיב החנות והמחירים האטרקטיביים.
  • כדאי לבחור חנות בה ניתן לפתוח חשבון חיובים, ובכך לאפשר בקלות החזרת מוצרים בהם לא השתמשתם - ללא חיוב.
  • נשתדל לבצע את הקניות בשעות הבוקר.
  • להשתדל להתאים עצמכם ככל האפשר לסביבה בלבוש ובשפה המקצועית על מנת לא למשוך תשומת לב כדג ברשת.
  • לא תמיד קוראים למוכר חיים.

_________________________________

HomeAid - יוצרים, חוסכים, נהנים