מתקתקים עיקרית: עוף צלוי בתנור עם אננס, קוביות תפוחי אדמה וגמבה

אם בתוך מאגר השימורים שלכם יש פחית גדולה עם הפרי הצהוב, תדעו שהיום לא תצטרכו לאסוף את השאריות של ארוחת הצהריים למיכלי אחסון - היא תעלם כליל

אפרת סיאצ'יפורסם: 04.05.20 08:44
הפתיעו את כל המשפחה עם מנה מקוריות וטעימה - עוף באננס (צילום: אפרת סיאצ'י)
הפתיעו את כל המשפחה עם מנה מקוריות וטעימה - עוף באננס (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות גדושות סילאן
  • 1 כף רוטב סויה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 10 נתחי עוף שמעדיפים (שוקיים, ירכיים, כנפיים)
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות
  • 1 גמבה אדומה, פרוסה גס
  • 8 פרוסות (280 גרם) אננס משומר, מסוננות

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים יחד את שמן הזית, הסילאן, רוטב הסויה, השום, המלח והפלפל.
  3. שמים בתבנית את העוף, תפוחי האדמה, הגמבה והאננס, יוצקים עליהם את הרוטב ומערבבים עד לציפוי אחיד.
  4. אופים שעה וחצי-שעתיים, עד שהעוף משחים ותפוחי האדמה מוכנים.

 

 עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...