סלט במצב רוח אביבי: עם ירקות שורש טריים, גרעיניים וגבינת פטה

כשהמציאות בחוץ מכבידה מדי, אכלו מנות קלילות - בדיוק כמו הסלט הפריך והצבעוני הזה, שלא ירדים אתכם כבר בתחילת הארוחה ויאפשר לכם להישאר רעננים עד סופה

Xnet

|

07.04.20 | 13:22

ראשונה קלילה במצב רוח אביבי - סלט ירקות שורש עם גרעינים (צילום: אפרת ליכטנשטט)
ראשונה קלילה במצב רוח אביבי - סלט ירקות שורש עם גרעינים (צילום: אפרת ליכטנשטט)

מרכיבים

 

לרוטב

  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית מלח דק
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט פלפל שחור גרוס

 

לסלט

  • 3 גזרים צבעונים, קלופים
  • 1 סלק טרי, קלוף
  • 1 קולורבי, קלוף
  • 1 כוס דחוסה של בצל ירוק ופטרוזיליה, קצוצים
  • 2 כפות טחינה גולמית איכותית
  • 1/2 כוס גבינת פטה מגורדת
  • 2 כפות גרעיני דלעת, קלויים קלות
  • 2 כפות גרעיני חמניה , קלויים קלות

 

אופן הכנה

  1. הרוטב: שמים את מרכיביו בצנצנת ומנערים היטב.
  2. הסלט: מקלפים את הירקות שורש לסרטים, בעזרת קולפן ופורסים אותם לגפרורים. אפשר להשתמש בקולפן ייעודי או במנדולינה. שמים בקערה.
  3. מוסיפים את עשבי התיבול ואת הרוטב ומערבבים היטב עד לציפוי.
  4. מזלפים מעל את הטחינה ומפוררים את הגבינה. מפזרים את הגרעינים ומגישים.

 

* המתכון באדיבות מסעדת אדום בירושלים

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג