תבשיל אחד וכל המשפחה מרוצה. וגם השכנים, אם תזמינו אותם (צילום: רחלי קרוט)
מרכיבים
- 3/4 כוס גריסי פנינה
- 1/2 כוס שעועית אדומה
- 1 כוס שעועית לבנה
- 1 כוס גרגירי חומוס או חיטה
- 1 כוס אורז עגול
לחמין
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים, קלופים וקצוצים
- 10 שיני שום, קלופות
- 1 גזר, קלוף וקצוץ
- 1 קילו בשר שריר, חתוך לקוביות גדולות
- 2 עצמות מח או 2 פרוסות אוסובוקו (לא חייבים)
- 8-6 תפוחי אדמה, קלופים
- 8-6 ביצים קשות, לא קלופות
- 2 כפות פפריקה אדומה
- 2 כפות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות סילאן או מייפל או דבש
- 1 קישקע קנוי
לשקיות קוקי
- 1 כף פפריקה אדומה
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית בהרט
- 1 כף מייפל
אופן הכנה
- משרים למשך 6 שעות לפחות (ועדיף עוד בלילה לפני ההכנה) את הגריסים, השעועית האדומה, השעועית הלבנה, את החומוס ואת האורז (את החומוס והאורז יש להשרות בנפרד).
- החמין: יוצקים את השמן לסיר ענק שמתאים גם לתנור ומטגנים בו את הבצל, השום והגזר עד לריכוך.
- מכניסים לסיר את הבשר ואת העצמות או האוסובוקו ומטגנים במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- מסננים את שני סוגי השעועית ואת הגריסים ממי ההשריה ומוסיפים לסיר.
- מניחים מסביב את תפוחי האדמה ואת הביצים.
- שמים בכוס את הפפריקה, את המלח, את הפלפל השחור ואת הסילאן וממלאים את הכוס במים רותחים. מערבבים היטב ויוצקים לסיר. מוסיפים מים רותחים עד לגובה המרכיבים.
- שקיות הקוקי: מסננים את האורז והחומוס ממי ההשרייה ומעבירים כל אחד מהם לשקית קוקי נפרדת. מערבבים בכוס את התבלינים, מוסיפים לכל שקית מחצית מהתבלינים ומערבבים.
- סוגרים את השקיות בחלק העליון (האורז והחומוס יתפחו בבישול אז חשוב להשאיר להם מקום) ומנקבים בסכין את השקיות בארבעה מקומות. מניחים מעל תפוחי האדמה והביצים שבסיר.
- מניחים מעל את הקישקע. מכסים ומבשלים על להבה גבוהה במשך 20 דקות.
- בינתיים מחממים תנור ל-110 מעלות ומכניסים אליו את הסיר למשך 16-13 שעות. מוציאים את הקישקע וממשיכים לאפות ללא מכסה כשעתיים נוספות או עד לשעת הארוחה. אם יש נוזלים מיותרים, הם ייספגו במרכיבים אחרי כיבוי התנור, כשהתכולה תתחיל להצטנן.