חם, חם, מתחמן - תבשיל מושלם לסופשבוע סוער: חמין עם קישקע

תעשו לעצמכם טובה והשקיעו בעתיד שלכם כבר היום. עם זאת אין צורך בשינויים קיצוניים - לפעמים סיר ענק עם חמין בתנור הוא כל מה שדרוש למחר טוב יותר

רחלי קרוט

|

09.01.20 | 12:00

תבשיל אחד וכל המשפחה מרוצה. וגם השכנים, אם תזמינו אותם (צילום: רחלי קרוט)
תבשיל אחד וכל המשפחה מרוצה. וגם השכנים, אם תזמינו אותם (צילום: רחלי קרוט)

 מרכיבים

 

  • 3/4 כוס גריסי פנינה
  • 1/2 כוס שעועית אדומה
  • 1 כוס שעועית לבנה
  • 1 כוס גרגירי חומוס או חיטה
  • 1 כוס אורז עגול

 

לחמין
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים
  • 10 שיני שום, קלופות
  • 1 גזר, קלוף וקצוץ
  • 1 קילו בשר שריר, חתוך לקוביות גדולות
  • 2 עצמות מח או 2 פרוסות אוסובוקו (לא חייבים)
  • 8-6 תפוחי אדמה, קלופים
  • 8-6 ביצים קשות, לא קלופות
  • 2 כפות פפריקה אדומה
  • 2 כפות מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות סילאן או מייפל או דבש
  • 1 קישקע קנוי

 

לשקיות קוקי

  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1 כף מייפל

 

אופן הכנה

  1. משרים למשך 6 שעות לפחות (ועדיף עוד בלילה לפני ההכנה) את הגריסים, השעועית האדומה, השעועית הלבנה, את החומוס ואת האורז (את החומוס והאורז יש להשרות בנפרד).
  2. החמין: יוצקים את השמן לסיר ענק שמתאים גם לתנור ומטגנים בו את הבצל, השום והגזר עד לריכוך.
  3. מכניסים לסיר את הבשר ואת העצמות או האוסובוקו ומטגנים במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  4. מסננים את שני סוגי השעועית ואת הגריסים ממי ההשריה ומוסיפים לסיר.
  5. מניחים מסביב את תפוחי האדמה ואת הביצים.
  6. שמים בכוס את הפפריקה, את המלח, את הפלפל השחור ואת הסילאן וממלאים את הכוס במים רותחים. מערבבים היטב ויוצקים לסיר. מוסיפים מים רותחים עד לגובה המרכיבים.
  7. שקיות הקוקי: מסננים את האורז והחומוס ממי ההשרייה ומעבירים כל אחד מהם לשקית קוקי נפרדת. מערבבים בכוס את התבלינים, מוסיפים לכל שקית מחצית מהתבלינים ומערבבים.
  8. סוגרים את השקיות בחלק העליון (האורז והחומוס יתפחו בבישול אז חשוב להשאיר להם מקום) ומנקבים בסכין את השקיות בארבעה מקומות. מניחים מעל תפוחי האדמה והביצים שבסיר.
  9. מניחים מעל את הקישקע. מכסים ומבשלים על להבה גבוהה במשך 20 דקות.
  10. בינתיים מחממים תנור ל-110 מעלות ומכניסים אליו את הסיר למשך 16-13 שעות. מוציאים את הקישקע וממשיכים לאפות ללא מכסה כשעתיים נוספות או עד לשעת הארוחה. אם יש נוזלים מיותרים, הם ייספגו במרכיבים אחרי כיבוי התנור, כשהתכולה תתחיל להצטנן.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג