נכנסים לכוננות ספיגה: חמש מנות מטוגנות שלא ניסיתם עדיין וחבל

לא לבעלי לב חלש: העוף המטוגן בציפוי של פירורי לחם אולי אינו מפתיע, אבל נראה אתכם לא מנידים עפעף אל מול ה"בצל הפורח", נגיסי המרק או כדורי מאק אנד צ'יז

ילנה ויינברג

|

22.12.19 | 09:17

בצל מלבלב או אזהרת צרבת? אתם תחליטו, מה שבטוח שזה טעים (צילום: Shutterstock)
בצל מלבלב או אזהרת צרבת? אתם תחליטו, מה שבטוח שזה טעים (צילום: Shutterstock)
מה חסר למקרוני וגבינה? טיגון עמוק כמובן! (צילום: Shutterstock)
מה חסר למקרוני וגבינה? טיגון עמוק כמובן! (צילום: Shutterstock)

רוב האנשים אוהבים אוכל מטוגן (והיתר משקרים לגבי זה), אבל יש אהבה ויש את השלבים מעל, בהם אתם מוצאים את עצמכם מנסים להנדס סיר כדי לטגן עוף בשלמותו או משכללים את המתכון של נגיסי חמוצים. מצד שני, קרוב לוודאי כי בהלת השומן המזיק, קיצצה לכם את הכנפיים וכעת אתם מנסים למצוא את שביל הזהב בין הפריך החלומי לבין אפוי ונטול שמחת החיים. איזה מזל שבשבוע הזה השמן הופך לפחות מוקצה ואף מצופה מאיתנו לטגן ואף להנות מהקראנצ' המספק. בדיוק לשם כך (כדי שלא תיתקעו שוב עם השניצל או הלטקעס המשעממים) קבלו 5 מתכונים שמותר לנסות: 

 

בצל מטוגן בשלמותו, או blooming onion

 

>> על מה מדובר? בצל שלם, פרוס בצורת פרח, טבול בבלילה ובתבלינים, מצופה בפירורים ומטוגן בשמן עמוק. המנה הוגשה לראשונה כמתאבן ב- Outback Steakhouse ומאז זכתה לאינספור חיקויים מלחיצים אף יותר. עם זאת, לולא היה טעים כל כך, קרוב לודאי שלא היינו שומעים עליו בכלל, כך שאולי כדאי בכל זאת לנסות את הגרסה הפשוטה ביותר שלו.

 

מרכיבים

(4 מנות)

 

  • 1/2 2 כוסות קמח לבן
  • 2 כפות פפריקה
  • 1 כפית פלפל קאיין, טחון או תבלין חריף אחר שמעדיפים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • פלפל שחור, גרוס
  • 1 בצל ענק, קלוף ופרוס (אל דאגה, מצורף סרטון הדרכה)
  • 1 כוס חלב
  • 2 ביצים
  • שמן לטיגון עמוק

 

לרוטב

  • 2 כפות שמנת חמוצה
  • 2 כפות מיונז
  • 1/2 1 כפות קטשופ
  • 1/2 1 כפות רוטב ווסטרשייר
  • מלח ופלפל שחור, לפ יהטעם
  • 1 כף פפריקה

 

 

אופן הכנה

  1. מערבבים יחד בקערה גדולה את הקמח והתבלינים.
  2. מניחים את הבצל בתוך הקערה עם הקמח המתובל ומקמחים אותו היטב, משתדלים להכניס קמח בין כל "עלי הכותרת". הופכים ומנערים בזהירות.
  3. בקערה גדולה נפרדת, טורפים יחד את החלב והביצים לבלילה אחידה. טובלים את הבצל המקומח בבלילת הביצים, עד שהוא מכוסה כולו בבלילה.
  4. מחזירים את הבצל לקערה עם הקמח ומקמחים היטב. מכניסים את הבצל למקפיא לרבע שעה.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק ל-180 מעלות.
  6. מניחים את הבצל על גבי כף מחוררת ומכניסים בזהירות לשמן החם. מטגנים כ-5 דקות או עד שהבצל שחום ופריך. מוציאים, מניחים על גבי מגבות נייר לספיגת השמן המיותר.
  7. הרוטב: מערבבים את מרכיביו, מעבירים לקערית קטנה, מניחים אותה במרכז הבצל ומגישים מיד.

 

עוף מטוגן - fried chicken

 

>> על מה מדובר? כולם אוכלים עוף מטוגן, בין אם זה שניצל, נאגטס או חתיכות פריכות וטעימות שנמכרות בדליים במסעדות למזון מהיר. אבל האם ניסיתם פעם להכין עוף מטוגן בעצמכם? זה פחות מסובך ממה שזה נראה והרבה יותר טוב מכל גרסה מוכנה שתקנו, מה גם שחסכתי לכם את הגרסה הלא כשרה בה משרים את העוף בריוויון.

 

עוף מטוגן (צילום: Shutterstock)
    עוף מטוגן(צילום: Shutterstock)

     

    המרכיבים

    4 מנות

     

    • 4 כרעיים קטנות, נקיות ומחולקות
    • נוזל של מלפפונים משומרים במלח (ועדיף שמיר)
    • 1 כוס קמח לבן
    • 1/4 כוס קורנפלור
    • 1 ביצה
    • 1 כף גדושה מיונז
    • 1 כפית חרדל
    • 1 כף רוטב סויה או מלח
    • רוטב טבסקו או פלפל שחור
    • שמן לטיגון עמוק

     

    אופן הכנה

    1. מכניסים את חלקי העוף לשקית זיפלוק או לקערה, יוצקים מעל את נוזל המלפפונים, סוגרים היטב ומשאירים ללילה במקרר. מוציאים מהמקרר, מסננים ומניחים לעוף להגיע לטמפרטורת החדר.
    2. מערבבים בצלחת את הקמח והקורנפלור מניחים בצד.
    3. טורפים את הביצים עם המיונז, החרדל רוטב הסויה והטבסקו, מניחים בצד.
    4. מחממים את השמן בסיר.
    5. טובלים חתיכת עוף בתערובת הקמח והקורנפלור עד שהיא מצופה בו מכל הצדדים. מנערים וטובלים בבלילת הביצים, עד לציפוי אחיד. מחזירים את העוף לתערובת הקמח, מוציאים, מנערים ושמים בזהירות בתוך השמן החם.
    6. מטוגנים כ-6 דקות או עד שהעוף שחום ופריך. מוציאים ומעבירים למגבת נייר. מכגישים מיד.

     

    מרק מטוגן

     

    >> על מה מדובר? עד עכשיו הייתי בטוחה כי טיגון עמוק של מאכלים לא קונבנציונאליים היא מנת חלקם של האמריקאים בלבד (ראו את שתי הדוגמאות למעלה), אבל המנה הזאת הגיעה אלי מכיוון מפתיע. מי חשב שמרק תירס סמיך במיוחד, מצופה בביצה ובפירורים ומטוגן בשמן עמוק יהווה מנה מושלמת למכור ברשת מזון מהיר? היפנים כמובן. בגדול לפני שתגעלו כדאי לדעת שזה דומה מאוד לשניצל תירס שכולנו אוכלים, רק בשם קצת אחר. ועכשיו כשחושבים על זה, אולי אפשר להכין נגיסים מטוגנים של מרק פטריות, ברוקולי או כרובית כדי שכל הסיפור ירגיש קצת בריא יותר?

     

    הדבר שהכי לא חשבתם לטגן - כדורי מרק בטיגון עמוק (צילום: Shutterstock)
      הדבר שהכי לא חשבתם לטגן - כדורי מרק בטיגון עמוק(צילום: Shutterstock)

       

      מרכיבים

      (כ-12 יחידות)

       

      • 1 כף חמאה לטיגון
      • 1 בצל קטן, קצוץ דק
      • 2 גבעולי סלרי, קלופים וקצוצים דק
      • 1 גזר, קלוף ומגורר
      • 1 שן שום, כתושה
      • 3/4 כוס קמח לבן
      • 1/2 1 כוסות גרעיני תירס משומרים או קפואים
      • 1 כוס ציר ירקות מוכן (אפשרל הכין גם עם מרק מאבקה)
      • 1/2 כוס שמנת לבישול
      • מלח ופלפל שחור
      • פתיתי צ'ילי או פלפל קאיין (לא חייבים)
      • שמן לטיגון עמוק
      • 2 ביצים, טרופות
      • 1/2 כוס פנקו
      • 1/2 כוס קמח תירס (אפשר להשתמש גם בקמח רגיל)

       

      אופן הכנה

      1. מחממים את החמאה בסיר ומטגנים בה את הבצל, הסלרי, הגזר והשום כ-3 דקות, עד לריכוך.
      2. מוסיפים 1/4 כוס קמח, מערבבים ומטגנים כשתי דקות נוספות עד שהקמח מזהיב.
      3. מוסיפים את התירס ואת ציר הירקות ומערבבים עד שאין יותר גושים.
      4. מוסיפים את השמנת והתבלינים ומבשלים עד שהמרק מסמיך, כ-4 דקות. מורידים מן האש ומניחים להתקרר. המרק יסמיך מאוד.
      5. מרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת כף או כף גלידה מגלגלים כדורי מהעיסה שנוצרה ומניחים אותם על נייר האפייה. מקפיאים לפחות לשעה.
      6. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
      7. מערבבים יחד את הפנקו עם קמח התירס, המלח והפלפל.
      8. מוציאים את נגיסי המרק, מגלגלים אותם בקמח שנותר, מעבירים לקערה עם הביצים הטרופות וטובלים בפנקו. מניחים בזהירות בשמן החם ומטגנים 3-2 דקות או עד להשחמה. מוציאים, מעבירים לנייר סופג ומגישים מיד.

      המתכון המקורי נמצא כאן

       

       

      ביצה סקוטית - Schotch egg

       

      >> על מה מדובר? ביצה קשה עטופה בבשר טחון, מכוסה בציפוי שניצל ומטוגנת בשמן עמוק.

       

      ביצה סקוטית (צילום: Shutterstock)
        ביצה סקוטית(צילום: Shutterstock)

         

        המרכיבים

        4 יחידות

         

        • 6 ביצים
        • 2 כוס קמח
        • 1 כוס קורנפלקס גרוס או פנקו
        • 1 כוס בשר טחון מתובל כמו שאוהבים
        • שמן לטיגון
        • מלח ופלפל שחור
        • חרדל (להגשה)

         

        אופן הכנה

        1. שמים 4 ביצים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מסירים מן האש ומניחים לביצים לעמוד 3 דקות בתוך המים. מסננים, מכסים במים קרים ומניחים להן להתקרר מעט. מקלפים ומניחים בקערה עם מים קרים.
        2. מכינים קערות נפרדות עם קמח וקורנפלקס. טורפים את שתי הביצים הנותרות בקערה שלישית.
        3. מחלקים את הבשר הטחון ל-4 חלקים. לוקחים רבע אחד, משטחים אותו לפיתה בכף היד ומניחים במרכזה אחת מהביצים שבישלנו. סוגרים את הבשר הטחון כך שהוא יכסה לחלוטין את הביצה. חוזרים על התהליך עם שלושת הביצים הנותרות.
        4. מחממים שמן לטיגון עמוק.
        5. מגלגלים את הביצים בקמח, טובלים בבלילת הביצים ומסיימים בפנקו. מטגנים כ-5 דקות או עד להשחמה. מוציאים, מניחים על מגבת נייר ומגישים חצוי עם מעט מלח, פלפל וחרדל.

        המתכון המקורי נמצא כאן

         

         

        מאק אנד צ'יס בטיגון עמוק

         

        >> על מה מדובר? אם חשבתי שמקרוני וגבינה זה טעים, מה תחשבו על נגיסי מקרוני וגבינה מצופים בפירורי לחם ומטוגנים? שהרי ידוע כי הדברים טעימים יותר כשהם מטוגנים עד להשחמה.

         

        המרכיבים

        6 מנות

         

        • 1 חבילת פסטה קצרה, מבושלת לפי הוראות היצרן
        • 2 כפות מחאה
        • 2 כפות קמח
        • 2 כוסות חלב פושר + 2 כפות לבלילת הביצים
        • 400 גרם צ'דר מגורר
        • 400 גרם גבינת גאודה (עדיף מעושנת)
        • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
        • 2 ביצים טרופות
        • 3 כוסות פירורי לחם מתובלים
        • שמן לטיגון עמוק

         

        אופן הכנה

        1. מסננים את הפסטה ומצננים אותה בצד.
        2. מחממים את החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח, מערבבים ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את החלב וטורפים היטב, עד שהגושים נעלמים. מבשלים עד שהרוטב מסמיך.
        3. מסירים מן האש ומוסיפים את הגבינות. מערבבים עד שהגבינות נמסות ונוצרת תערובת אחידה וחלקה. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את הפסטה המבושלת.  מערבבים היטב עד לציפוי, מעבירים לכלי שטוח, מכסים ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים.
        4. יוצרים כדורי מהפסטה ומניחים אותם על גבי תבנית מכוסה בנייר אפייה.
        5. טורפים את הביצים עם שתי כפות החלב. מכינים קערה עם פירורי לחם ומחממים שמן לטיגון עמוק.
        6. טובלים את כדורי הפסטה בבלילת הביצים, מצפים בפירורי לחם ומניחים בזהירות בשמן החם. מטגנים כחמש דקות, עד להשחמה, מוציאים לנייר סופג ומגישים עם רוטב.

        המתכון המקורי נמצא כאן

         

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד