מתחילים בקטן-קטן: מיני סופגניות בריוש במילוי זוקיני וגבינה מלוחה

הסופגניות כבר מזמן הגיעו לחנויות, מה שאומר שעוד מעט תצטרכו לתכנן את הדלקת הנרות המשפחתית, וכדי שהיא תהיה מוצלחת במיוחד, נסו את המתכון המפתיע הזה

Xnet

|

08.12.19 | 08:53

אם תכינו אותן ממש קטנות, גם רגשות האשם שלכם יהיו ממש קטנים: סופגניות מיני במגוון מילויים (צילום: דניאל לילה)
אם תכינו אותן ממש קטנות, גם רגשות האשם שלכם יהיו ממש קטנים: סופגניות מיני במגוון מילויים (צילום: דניאל לילה)

מרכיבים

(30 יחידות ביס)

 

  • 25 גרם שמרים
  • 80 גרם סוכר
  • 140 מ"ל חלב
  • 500 גרם קמח (עדיף קמח שטיבל מס' 2)
  • 4 ביצים בגודל M
  • קליפה מגורדת מרבע תפוז
  • 1/2 שקית סוכר וניל
  • 80 גרם חמאה
  • 8 גרם מלח
  • 1 כף ברנדי (לא חייבים)
  • שמן לטיגון עמוק

 

אופן הכנה

  1. שמים בקערת המיקסר את השמרים, הסוכר והחלב ומערבבים. מוסיפים את הקמח, הביצים, קליפת התפוז, סוכר הווניל ולשים במשך 5 דקות במהירות בינונית.
  2. מוסיפים את החמאה, המלח והברנדי (אם משתמשים) ולשים 5 דקות נוספות.
  3. מניחים את הבצק בקערה עד הכפלת הנפח (חצי שעה עד שעה – תלוי בטמפרטורה בחדר).
  4. מחלקים את הבצק למנות של 35 גרם, מכדררים לכדורים ומניחים על תבנית משומנת. מכניסים את התבנית לתנור וסוגרים את הדלת. התנור לא צריך להיות מחומם. משאירים את סופגניות בתנור חצי שעה עד שעה עד להכפלת הנפח.
  5. מחממים את השמן בסיר עד לחום של 170-165 מעלות (רצוי לעבוד עם מד חום) או עד שיש בועות שעולות כאשר מכניסים כף עץ. מטגנים את הסופגניות 3-2 דקות מכל צד, עד להשחמתן. מוציאים לנייר סופג.

 

מלית זוקיני וגבינות

 

  • 1 זוקיני גדול או שניים קטנים, פרוסים לקוביות קטנות
  • פרוסות זוקיני ירוק וצהוב
  • 1 כפית שמן
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 150 גרם גבינת שמנת
  • 150 גרם גבינת פטה 16%
  • 1 שן שום, כתושה
  • 15 גרם נענע קצוצה
  • מיקרו בזיליקום או בזיליקום קצוץ דק

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את קוביות הזוקיני ופרוסות הזוקיני עם השמן, המלח והפלפל. מסדרים את פרוסות הזוקיני ואת הקוביות בשכבה אחידה על התבנית, וצולים אותן בתנור 12-10 דקות. מוציאים ומצננים בצד.
  3. מערבבים את גבינת השמנת עם הפטה, השום הנענע המלח והפלפל, מוסיפים את קוביות הזוקיני ומערבבים עד לפיזור. מכניסים את התערובת לשקית זילוף עם פתח רחב יחסית (כדי שקוביות הזוקיני לא יתקעו) ומזלפים את המילוי לתוך סופגניות.
  4. מקשטים בפרוסות זוקיני מסודרות לסירוגין (צהוב-ירוק) ובמעט בזיליקום למעלה ומגישים.

 

המתכון באדיבות מונייר , המתמחה במגשי אירוח

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג