החומרים ל-4 מנות:
לכרובית מתובלת בתנור:
- 1 כרובית חתוכה לפרחים קטנים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות קארי צהוב
- 1/2 כפית כורכום
- מלח ופלפל, לפי הטעם
לקארי טופו:
- 1 חבילה טופו טבעי (300 גרם), חתוך לקוביות
- 1 כף שמן זית
- 5 שיני שום קצוצות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ
- 2 כפות קארי צהוב
- מלח ים ופלפל שחור, לפי הטעם
- 1 מכל (400 מ"ל) קרם קוקוס
לתרד:
- 1 כף שמן זית
- 2 כוסות תרד טורקי שטוף
- מים רותחים
להגשה:
- ½1 כוסות אורז בסמטי מבושל
- עלי כוסברה טרייה
אופן ההכנה:
1. לכרובית: מניחים את פרחי הכרובית בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזליפים את שמן הזית, ומתבלים בכל התבלינים. מערבבים היטב ומכניסים לאפייה של 20 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות. מוציאים.
2. לטופו: מחממים מחבת עמוקה עם שמן הזית, מוסיפים את השום, הג'ינג'ר ואת קוביות הטופו ומערבבים 2 דקות. מוסיפים את הקארי הצהוב, מערבבים דקה ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים למחבת את קרם הקוקוס ומבשלים על להבה נמוכה במשך 10 דקות.
3. לתרד: מחממים במחבת את שמן הזית, מוסיפים את התרד ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים 1/3 כוס מים רותחים ומבשלים 4־5 דקות.
4. מסדרים בכל קערת הגשה: אורז בסמטי, טופו, כרובית אפויה ותרד, מפזרים מעל את הכוסברה הטרייה ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה משולבת: 574 קלוריות | 40.1 גרם פחמימות | 21.3 גרם חלבון | 38.5 גרם שומן | 4 מנות
שפית אורחת: מירי הבר, בון מירי
האסייתית, המקסיקנית והים-תיכונית: