החומרים ל-6 מנות:
- 2 פילה מוסר ים (800 גרם) ללא עור
- 2 כפות אגוזי מלך
- 2 כפות פיסטוקים
- 2 עלי מרווה
- 6 עלי רוזמרין
- 2 ענפי תימין טרי
- 4 שיני שום כתושות
- 4 כפות גרידת לימון
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 10 כפות פירורי לחם יפניים (פנקו)
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל, לפי הטעם
לצ'יפס:
- 4 לפתות שטופות עם הקליפה
- 4 בטטות קלופות
- 2 קולרבי קלופים
- 6 כפות שמן זית
- מלח ים ופלפל שחור, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. הצ'יפס: חותכים את מרכיבי הצ'יפס לרצועות עבות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזליפים מעל את שמן זית ומתבלים במלח ים ובפלפל שחור. אופים בתנור שחומם מראש ל־200 למשך 25 דקות.
2. הדג: קוצצים את האגוזים, הפיסטוקים והתבלינים הטריים ומערבבים עם השום, גרידת הלימון, הפפריקה והפנקו. מחממים מחבת וקולים את התערובת למשך 4־5 דקות.
3. מניחים את הדג על נייר אפייה, מזליפים שמן זית ומתבלים במלח ים ובפלפל שחור ומצפים בתערובת התבלינים.
4. מכניסים לאפייה עם נייר אפייה מעליו (שימו לב שהנייר לא ייגע בדופנות התנור כדי שלא יישרף) למשך 12 דקות ו־2 דקות נוספות ללא הנייר. מגישים עם הצ'יפס.
ערכים תזונתיים למנת דג+צ'יפס: 631 קלוריות | 82.8 גרם פחמימות | 34.2 גרם חלבון | 25.3 גרם שומן | 6 מנות
שפית אורחת: מירי הבר, בון מירי
ארוחה בסגנון ים תיכוני שמתאימה בול לאקלים? הקליקו על התמונה למתכון: