אם כל הטורטים: כך אופים לינזר טורט - העוגה עם המתכון הכי עתיק

עם מתכון מתועד מ-1653 ודורות של אופים אוסטרים ששיפרו ושיפרו אותו – אין סיכוי שתיפלו עם העוגה הזאת, שמשדכת בין בצק פריך לריבה

Xnet

|

04.04.19 | 12:28

לינזר טורט (צילום: אנטולי מיכאלו למטבחון)
לינזר טורט (צילום: אנטולי מיכאלו למטבחון)
המתכון באדיבות קונדיטוריית "קפולסקי".

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 22 ס"מ או בגודל 15X35 ס"מ

 

  • 2 כוסות פחות כף (270 גרם) קמח, מנופה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (45 גרם) שקדים טחונים
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 170גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2חלמונים
  • 1 כוס (350 גרם) קונפיטורה באיזה טעם שאוהבים – דובדבן, פטל, משמשים וכדומה
  • לקישוט (לא חובה): שקדים פרוסים, אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים, למעט החלמונים והריבה, ומעבדים במשך כדקה במהירות נמוכה. מוסיפים את החלמונים ומעבדים כ-2 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים, משטחים כל אחד מהם לדסקה ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה.
  3. הבסיס: מניחים את אחד מחלקי הבצק על נייר אפייה, מכסים בנייר נוסף ומרדדים לעיגול בעובי כ-7 מ"מ. מעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים אותו לתחתית שלה ולדפנות וחותכים את העודפים. מעבירים למקרר ל-10 דקות.
  4. מורחים את הקונפיטורה על הבצק ומחזירים למקרר.
  5. רשת הבצק: מניחים את החלק השני של הבצק על נייר אפייה, מכסים בנייר נוסף ומרדדים למלבן בעובי 3-2 מ"מ. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים את הבצק לרצועות ארוכות ברוחב 1 ס"מ.
  6. בעזרת סכין גדולה או פלטה ארוכה מרימים רצועות בצק ומניחים אותן על הריבה, כשהן מקבילות ומרוחקות 3-2 ס"מ זו מזו. מניחים באותו אופן במאונך רצועות נוספות, ליצירת דוגמת רשת. חותכים את הרצועות, כך שיתאימו לקוטר התבנית ומהדקים את קצותיהן לבצק הקלתית. מעבירים למקרר.
  7. מחממים את התנור ל-170 מעלות (או 160 מעלות במצב טורבו). אופים את טורט הלינזר כ-50 דקות, עד שהבצק משחים.
  8. מצננים מעט, ומחלצים את הטורט מהתבנית כשהוא פושר. מצננים לטמפרטורת החדר, ואם רוצים מעטרים את הטורט באבקת סוכר ובשקדים פרוסים. שומרים בכלי אטום – יומיים-שלושה בטמפרטורת החדר או שבוע במקרר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג