זה כל כך קל ליהנות מבצל: תוספת מקורמלת ומיוחדת בשיא הפשטות

בא לכם לגוון בתחום התוספות? לאסנת לסטר יש בשבילכם בצלים מקורמלים ברוטב בלסמי – וגם מתכון לטבעות בצל מושלמות

אסנת לסטרפורסם: 04.04.19 07:43
בצל מקורמל ברוטב בלסמי (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
בצל מקורמל ברוטב בלסמי (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

בצל מקורמל ברוטב בלסמי

מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים

כ-8 מנות

 

  • 4 בצלים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס רוטב בלסמי
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מסירים מהבצלים את הקליפות היבשות שנפרדות מהם בקלות. לא מקלפים ולא חותכים את הקצוות. חוצים את הבצלים לאורכם.
  3. מסדרים את הבצלים בתבנית כשצדם החתוך פונה כלפי מעלה.
  4. מערבבים היטב את השמן, הרוטב הבלסמי, הסוכר והתבלינים עד שהסוכר כמעט נמס. בעזרת כפית או כף מזלפים את הרוטב על הבצלים.
  5. מכסים בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום (הכיסוי לא צריך להיות אטום) ואופים 30 דקות.
  6. מוציאים מהתנור, מסירים את הכיסוי והופכים את הבצלים. אופים 20 דקות נוספות.
  7. מגישים כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה.

 

 

טבעות בצל מושלמות

מתכון של אסנת לסטר.

אפשר לצפות את הטבעות כמה שעות לפני הטיגון ולשמור בקירור, כשהן מכוסות. אפשר גם להקפיא אותן בכלי אטום ולטגן היישר מהמקפיא.

 

טבעות בצל מושלמות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    טבעות בצל מושלמות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים
    • 1 בצל
    • 1 כוס קמח
    • 1/4 כוס קורנפלור
    • 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 2/3 כוס מי סודה קרים
    • 2 כוסות פירורי פנקו
    • שמן לטיגון עמוק
    • להגשה: קטשופ, מיונז, רוטב צ'ילי מתוק

     

    אופן ההכנה
    1. חותכים את הבצל לפרוסות בעובי 10-8 מ"מ ומפרידים את הפרוסות לטבעות.
    2. שמים בקערה בינונית את הקמח, הקורנפלור והתבלינים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים לקערה את מי הסודה, בהדרגה ותוך ערבוב במזלג, וממשיכים לערבב עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה וללא גושים.
    3. מפזרים את פירורי הפנקו בקערה שטוחה.
    4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
    5. טובלים כל טבעת בצל בבלילה ולאחר מכן בפירורי הפנקו. מניחים את הטבעות המגש או בתבנית, זו לצד זו.
    6. מעבירים את הטבעות לשמן החם בעזרת מלקחיים ומטגנים עד להזהבה (כדאי לטגן בכל פעם רק מספר מצומצם של טבעות, כדי שטמפרטורת השמן לא תרד). מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר או לרשת.
    7. מגישים מיד בליווי קטשופ, מיונז ו/או רוטב צ'ילי מתוק.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)