סוביניות או לא להיות: קרקרים טבעוניים שיעשו טוב לעיכול

אוהבים שיבולת שועל? עכשיו תגבירו: במקום להכין שוב פעם עוגיות או דייסה, אפו לכם קרקרים בריאים מסובין (החלק המזין יותר של הדגן) ו-5 מרכיבים נוספים שיש לכם בבית

ריטה שאוליאן

|

21.02.19 | 08:02

  (צילום: Shutterstock)

 

מרכיבים

26-24 יחידות קטנות

 

  • 1 כף שמן זית או תרסיס שמן זית
  • 150 גרם סובין שיבולת שועל
  • 3 כפות זרעי צ'יה
  • 2 כפיות זרעי קימל
  • מלח
  • 1 כוס מים

 

תוספות שאוהבים (לא חייבים): שומשום, זעתר, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, אגוזים קצוצים, פרג, תבלינים וכו'

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותה בשמן הזית.
  2. מערבבים את כל המרכיבים ומניחים אותם בצד למשל עשר דקות, עד לספיחת הנוזלים.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה לצורה שרוצים. מסמנים בעזרת סכין את הקרקרים ואופים בתנור כרבע שעה.

 

 

ריטה שאוליאן היא תזונאית קלינית המתמחה בטיפול בהשמנה, גמילה מהתמכרות לסוכרים ודפוסי אכילה רגשית

 

 

    מחפשים משהו מתוק ובריא? נסו עוגיות חומוס של ריטה

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: Shutterstock)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: Shutterstock)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג