דבר אלי בשוקולד, אהובי: מתכונים מתוקים ומושחתים לקראת ולנטיינ'ס

תמיד נחמד שיש סיבה להראות אהבה – אפילו אם מדובר בחג של אחרים. אז נצלו את יום ולנטיין הקדוש כדי לפנק את החצי השני עם מוס שוקולד או עוגה בשלוש שכבות

אסנת לסטרפורסם: 07.02.19 15:41
מוס שוקולד (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מוס שוקולד (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

מוס שוקולד

מתכון של טליה ורמן מנתניה.

שימו לב: המתכון מכיל ביצים שאינן מבושלות. אין נזק באכילת ביצים חיות, בתנאי שהן לא מזוהמות בחיידקים - ולכן חשוב לרכוש אותן במקומות מהימנים. עם זאת, כדי להימנע מזיהומים חשוב שלא להפריד אותן בידיים אלא בעזרת מכשיר מיוחד המיועד לכך.

 

מרכיבים

כ-6 מנות

 

  • 200 גרם שוקולד מריר 60% או יותר, שבור לקוביות
  • 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 6 ביצים, מופרדות
  • 5 כפות סוכר

 

    אופן ההכנה

    1. ממסים יחד את השוקולד והחמאה בסיר כפול או במיקרוגל, עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. מניחים לקרם להתקרר דקה-שתיים.
    2. מוסיפים לקרם את החלמונים ו-2 כפות מהסוכר ומערבבים מיד עד להטמעה.
    3. מתקינים במיקסר את וו ההקצפה. מתחילים להקציף את החלבונים, וכשנוצר קצף קל מוסיפים את יתרת הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
    4. מקפלים רבע מכמות הקצף לתוך קרם השוקולד. חוזרים על הפעולה 3 פעמים נוספות עם יתרת הקצף, עד שמתקבל מוס אחיד.
    5. יוצקים את המוס לכוסות הגשה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות.

     

     

    עוגת גלידה בשלוש שכבות

    מתכון של אנה תם מקצרין.

     

    עוגת גלידה בשלוש שכבות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      עוגת גלידה בשלוש שכבות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

       

      לתחתית
      • 3 חלבונים
      • 1 כוס (200 גרם) סוכר
      • 2 כפות מיץ לימון
      • חמאה לשימון התבנית

       

      לשכבת השוקולד
      • 150 גרם חמאה
      • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
      • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
      • 4 ביצים, מופרדות

       

      לשכבת הקצפת
      • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
      • 2 כפות סוכר

       

      אופן ההכנה

       

      התחתית
      1. מחממים את התנור ל-100 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו. משמנים גם את הדפנות.
      2. מתקינים במיקסר את וו ההקצפה. מתחילים להקציף את החלבונים, וכשנוצר קצף קל מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
      3. משטחים את קצף החלבונים בתחתית התבנית ואופים שעתיים. מכבים את התנור, משאירים את הדלת שלו סגורה ומשאירים בתוכו את התבנית 7-6 שעות (אנה אופה את הקצף שעתיים לפני השינה, מכבה את התנור ומשאירה בתוכו את התבנית במשך הלילה).

       

      שכבת השוקולד
      1. ממסים יחד את השוקולד, החמאה ו-2 כפות מהסוכר בסיר כפול או במיקרוגל, עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. מניחים לקרם להתקרר דקה-שתיים. מוסיפים לקרם את החלמונים ומערבבים מיד עד להטמעה.
      2. מתקינים במיקסר את וו ההקצפה. מתחילים להקציף את החלבונים, וכשנוצר קצף קל מוסיפים את יתרת הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
      3. מקפלים רבע מכמות הקצף לתוך קרם השוקולד. חוזרים על הפעולה 3 פעמים נוספות עם יתרת הקצף, עד שמתקבל מוס אחיד.
      4. מורחים את המוס על תחתית החלבונים האפויים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.

       

      שכבת הקצפת
      1. מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
      2. מורחים או מזלפים את הקצפת על העוגה.
      3. מגישים מיד או מכסים בניילון נצמד, מאחסנים במקפיא ומוציאים 10 דקות לפני ההגשה.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)