החלטה מבריאה - תה עם צמחי מרפא כטיפול מונע למחלות החורף

אי שם בין הרפואה הקונבנציונלית ששולחת לכם תזכורות על חיסוני שפעת לבין תרופות הסבתא, נמצא הטיפול בצמחי מרפא שהוא האפקטיבי ביותר מבין הטיפולים הטבעיים הנפוצים

עינב רוזנבלט

|

17.12.18 | 09:04

תה צמחים - גם טעים וגם עוזר להתמודד נגד התקררות או שפעת (צילום: Shutterstock)
תה צמחים - גם טעים וגם עוזר להתמודד נגד התקררות או שפעת (צילום: Shutterstock)

אי שם בין הרפואה הקונבנציונלית ששולחת לכם תזכורות על חיסוני שפעת לבין תרופות הסבתא הידועות, נמצא הטיפול בצמחי מרפא שהוא האפקטיבי ביותר מבין הטיפולים הטבעיים הנפוצים. צמחי מרפא מסייעים לקצר את משך המחלות ומפחיתים את התסמינים שלהן, אף מסייעים במניעה ובחיזוק מערכת החיסון. עם זאת, ריבוי המוצרים שמבטיחים נפלאות מקשה על הבחירה הנכונה שאכן תגן עליכם מפני התקררות ושפעות. להלן הסבר שיעזור לכם לחלוט את הצמחים הנכונים:

 

צמחי המרפא הבולטים והנפוצים לטיפול בשפעת והצטננות

אכינצאה (Echinacea spp) – מוכרת בזכות פעילותה נגד זיהומים וביכולת שלה להמריץ את פעילותה של מערכת החיסון. מבין המחקרים שנעשו על הצמח נמצא כי הוא מקצר את משך וחומרת תסמיני המחלה, אפילו בחליטה! אם כי לאנשים עם אף סתום ויכולת מטושטשת לזהות טעמים יהיה קל יותר עם השתייה.

 

סמבוק שחור (Sambucus nigra) – רוב תסמיני השפעת מופיעים במערכת הנשימה העליונה ולכן נרצה להתמקד בצמחים נוגדי זיהום עם זיקה למערכת זו. הנפוץ ביניהם הוא הסמבוק השחור שנמצא יעיל בטיפול בשפעת והצטננות המלווה בליחה, דלקות גרון, ברוניכיטיס, סינוסיטיס ואפילו אלרגיות. כמו כן, גם הוא מחזק את מערכת החיסון שלנו.

 

איזטיס (Isatis tinctoria) – בדומה לסמבוק השחור, גם איזטיס נחשב לנוגד זיהומים עם זיקה למערכת הנשימה העליונה וגם כמגביר את פעילות מערכת החיסון.

 

לצמחים אלו פעילות אנטי-ויראלית והם עשויים להוות פתרון יעיל לטיפול במחלות ויראליות, שלרוב אין להן טיפול תרופתי יעיל. זאת ועוד, שלושת הצמחים שהוצגו לעיל מתאימים לכלל סוגי ותסמיני השפעת וההצטננות, ובטוחים לשימוש גם לילדים.

 

כאשר השפעת מלווה בשיעול וליחה, נרצה להוסיף לתפריט המשקאות, חליטות עם:

ג'ינג'ר (Zingiber/Ginger) – מסייע בהפחתת ליחה ומעלה את חום הגוף, מה שמסייע לו להילחם במחלה. השורש מוכר, נפוץ וקל לשימוש הן כתבלין במרקים, תבשילים ובחליטות.

 

תימין (Thymus vulgaris/Garden Thyme) – צמח ארומטי עם זיקה למערכת נשימה עליונה (אבל לא רק). פעילותו העיקרית היא חיטוי דרכי נשימה, כיוח וריפוי. כמו כן הוא מתאים להמרצה חיסונית ויעיל בשימוש פנימי או חיצוני. אפשר לשתות אותו בתה או לטבול מגבת בחליטה שלו ולהניח על בית החזה. 

 

כאשר השפעת מלווה בחום, נרצה להוסיף לתפריט המשקאות שלנו חליטה עם:

תרזה (Tilia) – פרחים ועלים של עץ התרזה הם בעלי טעם מתקתק, ויעילים מאוד בחליטה וכקומפרס על המצח (טובלים מגבת בחליטה). הם מסייעים בהורדת חום, מרגיעים שיעול ומטפלים בכאבי גרון. 

 

עדיין לא נדבקתם? יש משהו שכדאח לשתות למניעה:

אסטרגלוס (Astragalus) – שורש בעל טעם מתקתק ומחמם, כלומר כל מה שאנו צריכים ביום חורפי. לצמח יכולת לחזק את מערכת החיסון וברפואה הסינית הוא נחשב כמחזק צ'י הריאה והצ'י המגן, ולא בכדי הוא מוזכר פה. הוא מעולה לשימוש גם במרק, ונותן לו טעם אדמתי ומזין.

 

 

כשאתם חושבים על מחלה, לא בכדי מצטיירת תמונה של חולה עם קומפרס על המצח (להורדת החום) וכוס תה או מרק ביד (להעלאת החום ולהזנה קלה יותר בהיעדר תיאבון). הצמחים שהוזכרו לעיל יעלים בשתי התצורות הללו והם נוחים, קלים זמינים לשימוש, מה גם שמחירים אינו גבוה ברוב המקרים. עם זאת, כאשר משתמשים בצמחי מרפא בתצורת טינקטורה (מיצוי הצמח באלכוהול) או כסירופ חשוב להקפיד לעשות שימוש במוצרים ממקורות מוכרים שמבטיחים איכות גבוהה, זאת כדי לקבל טיפול יעיל.

 

עינב רוזנבלט היא נטורופתית והרבליסטית קלינית, מרצה בקמפוס ברושים בית הספר לרפואה משלימה אינטגרטיבית

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד