פעמיים מהמים: שתי ארוחות דגים קלילות ופשוטות – עם סלמון או בורי

אחרי כל טיגוני חנוכה מגיע לגוף קצת לנוח, אז העניקו לו ארוחה בריאה וקלה להכנה: פילה סלמון על סלסת אבוקדו או קבב בורי עם ירקות צלויים

Xnet

|

12.12.18 | 09:13

פילה סלמון עם סלסת אבוקדו וגבינה לבנה מתובלת (צילום: אמיר מנחם)
פילה סלמון עם סלסת אבוקדו וגבינה לבנה מתובלת (צילום: אמיר מנחם)
מתכונים של הדיאטן הקליני והשף אושר אידלמן, באדיבות מועצת החלב.

 

פילה סלמון עם סלסת אבוקדו וגבינה לבנה מתובלת

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 4 נתחי פילה סלמון במשקל 150 גרם כל אחד
  • 1/2 חצי כפית מלח

 

לסלסה
  • 1 אבוקדו גדול, קלוף, מגולען וחתוך לקוביות גדולות
  • 12 זיתים שחורים (קלמטה או טאסוס), מגולענים
  • 8 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
  • גרעינים מ-1 קלח תירס
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • עלים מ-6-5 גבעולי כוסברה
  • 1 צ'ילי אדום, פרוס דק
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1 כף שמן זית

 

לגבינה הלבנה המתובלת
  • 4 כפות גבינה לבנה 5%
  • 1 כף לבן
  • 1 מלפפון, מגורר בפומפייה וסחוט
  • קורט מלח

 

אופן ההכנה
  • מערבבים את כל מרכיבי הסלסה בקערה ושומרים בצד.
  • מייבשים היטב את עור הדגים ומתבלים במעט מלח.
  • מחממים על להבה בינונית מחבת עם ציפוי למניעת הידבקות. מניחים את נתחי הפילה במחבת, כשהעור פונה כלפי מטה, ומטגנים עד שבשר הדגים כמעט מוכן ורובו משנה את צבעו. הופכים, מטגנים דקה נוספת ומעבירים לצלחת.
  • בזמן שהדגים במחבת, מערבבים את כל מרכיבי הגבינה המתובלת ומורחים על 4 צלחות הגשה.
  • מוסיפים לכל צלחת 2 כפות גדושות מהסלסה ומניחים מעל נתח פילה. מגישים מיד.

 

 

קבב בורי עם יוגורט, פלפלים וברוקולי

 

קבב בורי עם יוגורט, פלפלים וברוקולי (צילום: אמיר מנחם)
    קבב בורי עם יוגורט, פלפלים וברוקולי(צילום: אמיר מנחם)

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    לקבב
    • 600 גרם פילה דג בורי, ללא עור ועצמות
    • 1 בצל קטן, קצוץ דק מאוד
    • 1 כפית שטוחה כמון
    • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
    • 2 כפות שמן זית
    • 1/2 כפית מלח

     

    לירקות בתנור
    • 2 פלפלים אדומים ו-2 פלפלים צהובים, חתוכים לרצועות עבות
    • 1 ברוקולי גדול, מפורק לפרחים
    • 1 קופסה (250 גרם) עגבניות שרי
    • 1 ראש שום, מפורק לשיניים
    • עלים מ-5 ענפי אורגנו טריים
    • 2 כפות חומץ בלסמי
    • 2 כפות שמן זית
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    בנוסף
    • שמן זית לטיגון
    • 4 כפות יוגורט

     

    אופן ההכנה
    1. חותכים את פילה הדג לקוביות גדולות ומעבירים למעבד מזון. טוחנים בכמה פולסים, עד שהדג קצוץ אך לא טחון(יש להימנע מעיבוד יתר ומומלץ לעבוד עם דג קר מאוד).
    2. מוסיפים למעבד המזון את שאר מרכיבי הקבב וטוחנים בכמה פולסים קצרים, רק עד שהתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת 12 קבבים שווים בגודלם (במשקל של כ-50 גרם לקציצה) ומעבירים למקרר.
    3. מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
    4. מערבבים את כל מרכיבי הירקות בקערה גדולה. משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ-25 דקות, עד שהירקות משחימים ומתרככים.
    5. משמנים מחבת גריל במעט שמן זית ומחממים על אש גבוהה. צורבים את הקבבים כ-3 דקות מכל צד.
    6. ההגשה: מורחים בכל צלחת כף יוגורט, מניחים מעל 3 קבבים ומסדרים לידם ירקות קלויים.

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג