עוגיות שוקולד פיסטוק
עוגיות שוקולד פיסטוק ללא תוספת סוכר
מרכיבים
כ-30 עוגיות
- 2 ביצים
- 6 כפיות אבקת סטיביה
- 1 כפית תמצית וניל
- 200 גרם שוקולד חלב ללא תוספת סוכר, שבור לקוביות
- 40 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 80 גרם (8 כפות) קמחמלא
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 50 גרם שוקולד חלב ללא תוספת סוכר, קצוץ
- 60 גרם פיסטוקים קלופים וקצוצים
אופן הכנה
- מקציפים במיקסר את הביצים, הסטיביה והווניל, עד לקבלת תערובת בהירה.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול או במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מאחדים בין שתי התערובות ומנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבבים בעדינות ומוסיפים את השוקולד והפיסטוקים הקצוצים. מערבבים עד לפיזור.
- מקררים את התערובת במקרר חצי שעה.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוציאים את התערובת מהמקרר. בעזרת כפית לוקחים מהתערובת ומניחים על נייר האפייה.
- אופים 13-12 דקות, עד שהעוגיוץ מתייצבות ומשחימות.
- מקררים על רשת ושומרים בכלי אטום.
מאפינס בננה ללא סוכר
מרכיבים
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 3 בננות גדולות (או 4 קטנות) בשלות מאוד
- 3/4 כוס אבקת סוכרלוז או ממתיק אחר שמעדיפים
- 1 ביצה
- 100 גרם חמאה, מומסת ופושרת
- מעט שוקולד ללא תוספץ סוכר, קצוץ (לא חייבים)
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת הסוגה, אבקת האפייה והמלח.
- בקערה נפרדת מועכים את הבננות, מוסיפים את הסוכרלוז, הביצה והחמאה. מערבבים לתערובת אחידה.
- מאחדים בעדינות עם מזלג את התערובת היבשה עם הרטובה. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים רק עד לפיזור.
- ממלאים את השקעים בתערובת ואופים כרבע שעה, עד שהמאפינס זהובים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא נקי.
טליה פרנסיה היא הקונדיטורית הראשית של SWEET STAND
---------------------------