פסטה עם בטטה ומרווה (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
מרכיבים
6 מנות
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי לוז
- 4 כפות שמן קנולה
- 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
- 3 כפות שמן זית
- 1 גבעול מרווה טרי, מופרד לעלים
- 2 כפות מיץ תפוזים
- 1 כפית חומץ בלסמי
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים. מצננים מעט.
- קולים את אגוזי הלוז במחבת קטנה ללא שמן, עד שהם מפיצים ריח נעים. קוצצים גס.
- מחממים את שמן הקנולה במחבת רחבה ומטגנים את קוביות הבטטה במשך 12-10 דקות, עד שהן מזהיבות ומתרככות. מסירים מהכיריים ומצננים.
- מחממים את שמן הזית במחבת שבה קלינו את האגוזים. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים כחצי דקה. מוציאים את העלים ושומרים בצד. מוסיפים למחבת את מיץ התפוזים והחומץ ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהכיריים.
- הרכבת המנה: מערבבים את הפסטה, הרוטב שבמחבת, המרווה המטוגנת, אגוזי הלוז והבטטה, ומגישים.