תבשיל עוף עם זיתים ותפוחי אדמה (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
מרכיבים
6-4 מנות
- 4 כפות שמן זית
- 12 שוקי עוף
- 6 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל כ-2 ס"מ
- שיניים מ-1 ראש שום, קלופות
- 1 1/2כוסות זיתים שחורים (מהסוג המקומט,( מגולענים
- עלים מ-5-4 גבעולי תימין טרי
- 2 כוסות יין לבן
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 3 כפות דבש
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים, עד שהן משחימות. מוציאים אותן מהסיר.
- מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ושיני השום, ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את שוקי העוף, הזיתים, עלי התימין, מלח ופלפל ומערבבים.
- שמים בקערה את היין, החומץ הבלסמי והדבש, מערבבים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים במשך שעה. מגישים.