הדבר החם הבא - ארטיק יוגורט:
3 מתכונים שיצננו לכם את הקיץ

דור משה מהבלוג "פאי בריבוע" מלהיט את גזרת הקפואים עם ארטיקים ביתיים על בסיס יוגורט בטעמים מיוחדים: מנגו-תות, אבטיח-קיווי ופירות יער עם דבש

דור משה

|

14.08.18 | 21:02

ארטיק יוגורט ביתי עם מנגו ותותים (צילום: דור משה)
ארטיק יוגורט ביתי עם מנגו ותותים (צילום: דור משה)

יש לי יחסי אהבה-שנאה עם גלידה. מצד אחד, כל עוד אני בבית אגיד "כן" למכל של בן אנד ג'ריז בכל יום בשבוע. אבל אני מודה שאם אסתובב ברחוב בקיץ, הדבר האחרון שארצה הוא גלידת שמנת כבדה.

 

הבעיה היא שכיאה לבחור העילאי והמתנשא שאני, ארטיק לימון פשוט עם ארומה של מטהר אוויר לא מלהיב אותי במיוחד. וכאן נכנסת האהבה שלי לארטיק יוגורט: הוא עשיר, אבל לא כבד כמו גלידת שמנת, עמוס בפירות מרעננים – ועשוי ממרכיבים טבעיים. ולא פחות חשוב: קל מאוד להכין אותו בבית. 

 

עצה שימושית: אם הארטיקים לא משתחררים בקלות מהתבנית, טבלו אותה במים פושרים למשך כמה שניות. רק חשוב להיזהר שהמים לא יחדרו לתוך התבנית.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

ארטיק יוגורט ביתי עם מנגו ותותים

 

מרכיבים

12 ארטיקים

 

  • 2 מכלים (400 גרם) יוגורט 3%
  • 1/3 כוס (120 גרם) דבש
  • 1/2 1 כוסות קוביות מנגו
  • 1/2 1 כוסות תותים קפואים (אפשר להשתמש גם בפטל או דובדבנים)

 

אופן ההכנה

  1. שמים בבלנדר את היוגורט והדבש ומעבדים כ-2 דקות, עד לאיחוד.
  2. מחלקים את הבלילה באופן שווה ל-3 קערות.
  3. שמים בבלנדר את התותים עם שליש מבלילת היוגורט וטוחנים היטב. מחזירים לקערה ומנקים את מכל הבלנדר.
  4. טוחנים את המנגו עם שליש נוסף מהיוגורט.
  5. יוצקים לסירוגין את שלוש הבלילות לתבניות ארטיק ומקפיאים ל-8 שעות לפחות. הבלילה ללא הפירות דלילה יותר ונוטה להתערבב עם הבלילות האחרות, ולכן מומלץ לצקת ממנה בבת אחת 2 כפות כשהתבניות מלאות עד למחציתן.

 

 

ארטיק ביתי עם אבטיח וקיווי

 

ארטיק ביתי עם אבטיח וקיווי (צילום: דור משה)
    ארטיק ביתי עם אבטיח וקיווי(צילום: דור משה)

     

    מרכיבים

    10 ארטיקים

     

    לשכבת האבטיח

    • 500 גרם קוביות אבטיח (כ-1/2 3 כוסות של קוביות קטנות-בינוניות)
    • 2 כפות (45 גרם) דבש
    • 2 כפות מיץ לימון

     

    לשכבת היוגורט

    • 1/2 מכל (100 גרם) יוגורט
    • 1 כף (22 גרם) דבש

     

    לשכבת הקיווי

    • 3 קיווי
    • 4-2 כפות (90-45 גרם) דבש (תלוי בחמיצות הקיווי)

     

    אופן ההכנה

    1. שכבת האבטיח: טוחנים היטב בבלנדר את כל מרכיביה ומסננים. מוזגים את המיץ לתבניות ארטיק, נועצים את המקלות ומקפיאים לשעתיים לפחות, עד שהחלק העליון של הארטיקים קפוא לגמרי.
    2. שכבת היוגורט: מערבבים את היוגורט והדבש, יוצקים בעדינות על שכבת האבטיח ומקפיאים לשעה וחצי.
    3. שכבת הקיווי: טוחנים בבלנדר את הקיווי והדבש - התערובת צריכה להיות מעט מתוקה יותר ממה שאתם אוהבים, מכיוון שבהקפאה המתיקות מתמתנת. יוצקים על שכבת היוגורט הקפוא ומקפיאים למשך חמש שעות לפחות.

     

     

    ארטיק ביתי עם יוגורט, פירות יער ודבש

    מתיקות הארטיקים מושפעת מפירות היער שבהם תשתמשו: אם תבחרו בפירות חמוצים יותר, כמו דומדמניות או חמוציות, ייתכן שתצטרכו להוסיף מעט דבש.

     

    ארטיק ביתי עם יוגורט, פירות יער ודבש (צילום: דור משה)
      ארטיק ביתי עם יוגורט, פירות יער ודבש(צילום: דור משה)

       

      מרכיבים

      12 ארטיקים

       

      • 1/2 2 מכלים (500 גרם) יוגורט 3%
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
      • 1/3 כוס + 2 כפות (165 גרם) דבש
      • 1/2 כפית תמצית וניל
      • 2 כוסות תערובת פירות יער קפואים

       

      אופן ההכנה

      1. שמים בבלנדר את היוגורט, השמנת המתוקה, תמצית הווניל ו-1/3 כוס (120 גרם) מהדבש. מעבדים כ-2 דקות, עד לאיחוד.
      2. מוציאים מהבלנדר 1/4 1 כוסות מהתערובת ושומרים בצד. מוסיפים לבלנדר את פירות היער ואת יתרת הדבש ומעבדים לבלילה אחידה.
      3. יוצקים לכל תבנית 2-1 כפות מבלילת היוגורט ללא פירות היער. ממלאים את התבניות כמעט עד לסופן בבלילת היוגורט ופירות היער ומכסים בכף נוספת מבלילת היוגורט. בעזרת סכין יוצרים דוגמת שיש בתוך התבניות. סוגרים את התבניות ומקפיאים למשך 8 שעות לפחות.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (5 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג