מעצבת האופנה לילך אלגרבלי על ביטול התוויות בעברית: הצחקתם

משרד הכלכלה הודיע על ביטול החובה לתפירת תווית בעברית על הבגדים במטרה להוזיל עלויות. אלגרבלי לא יודעת אם לצחוק או לבכות - "רק מרעים את המצב"

עבורנו, המעצבים, שיוצרים בארץ פריטי אופנה ממש, הייצור מורכב בהרבה והתווית היא חלק זניח באמת של העניין. לילך אלגרבלי (צילום: סם יצחקוב)
עבורנו, המעצבים, שיוצרים בארץ פריטי אופנה ממש, הייצור מורכב בהרבה והתווית היא חלק זניח באמת של העניין. לילך אלגרבלי (צילום: סם יצחקוב)

משרד הכלכלה ביטל את החובה לתפירת תווית נסתרת בעברית והודיע שמטרת הצעד היא להוזיל את העלויות ליצרן. למי שמסתכל על התחום מבחוץ זה אולי נשמע כמו הקלה, אבל אותי זה פשוט הצחיק. מדובר בגימיק פופוליסטי לחלוטין שלא מקדם את היצרנים לשום מקום.

 

צריך להבין שהתווית התפורה עולה לנו בין 5 ל־10 אגורות ולא נחשבת בכלל כחלק בתמחור של הבגד, אולי רק במקרה של בגדים זולים מאוד. עבורנו, המעצבים, שיוצרים בארץ פריטי אופנה ממש, הייצור מורכב בהרבה והתווית היא חלק זניח באמת של העניין.

 

גימיק פופוליסטי שלא מקדם את היצרנים לשום מקום (צילום: Shutterstock)
    גימיק פופוליסטי שלא מקדם את היצרנים לשום מקום(צילום: Shutterstock)

     

    עוד אופנה וכלכלה:

    מה המחיר האמיתי של החולצה שקנית ב־19.90? >>

    אכלו לי, פרמו לי: למעצבי האופנה הצעירים נמאס ממצבם העגום >>

    מעודדים עיצוב מקומי: אופיר לוי ודניאל אורבך הקימו בלוג אופנה נועז >>

     

    המדינה היא בדיוק הגורם הנכון שיכול וצריך להתערב ולסייע לתעשייה המקומית. במקום זה, לא רק שהם לא עוזרים - הם אפילו מרעים את המצב

    וחבל, כי המדינה היא בדיוק הגורם הנכון שיכול וצריך להתערב ולסייע לתעשייה המקומית. במקום זה, לא רק שהם לא עוזרים - הם אפילו מרעים את המצב. לדוגמה, לפני כמה שנים עברה התקנה שמאפשרת לקבל החזר כספי על פריט עד 48 שעות ממועד הקנייה. הרעיון היה שלקוחות ייקחו את הבגד הביתה, ימדדו, ואם לא נראה להם - יחזירו. אבל בפועל יש אנשים שלובשים את הבגד ואז מחזירים אותו. זו בעצם תקנה שמחנכת את הקהל להתנהגות מאוד בעייתית מבחינתנו ופוגעת באמון בין היצרן לצרכן.

     

    עדיין תקועים עם חובת ההחזר

    אגב, את הרעיון הזה לקחו ממדינות אחרות, ובהן ארה"ב, אבל שם כבר הבינו שמדובר בתקנה בעייתית וירדו ממנה. היום יצרנים אמריקאים יכולים לבחור אם לאפשר החזר כספי או זיכוי, ואנחנו עדיין תקועים עם חובת ההחזר.

     

    בראש ובראשונה, משרד הכלכלה ובכירי המשק צריכים להתייחס לתחום האופנה ברצינות. נכון שמדובר בארץ בתחום קטן, אבל זה תחום מוביל ומשפיע בצורה יוצאת דופן, עם נראות אדירה ברשתות החברתיות ובכלל. כדי לפתח אותו ולהגן על התעשייה המקומית מפני האתרים הזרים אפשר וצריך להקל עלינו במסים, בארנונה ובמע"מ - שאנחנו משלמים והאתרים מחו"ל פטורים ממנו. יבוא בדים עולה לספקים שלנו הון תועפות, וזה כמובן תהליך שהמדינה יכולה להוזיל בקלות.

     

    מתוך קולקציית הקיץ של אלגרבלי:

     

     

    אני לא אומרת את זה כי אני מאלה שסובלים, אלא להפך, דווקא בגלל שלמזלי ולשמחתי אני עובדת ואפילו מצליחה בתחום הזה הרבה שנים. אני אומרת את זה למען הדורות הבאים וכדי שאנחנו, בתעשיית האופנה, נוכל ליצור מוצר איכותי במחיר תחרותי ובלי להפסיד - ולשרוד מול כוחות השוק הגדולים והמאתגרים מאוד שמגיעים אלינו מכל העולם.

     

    הביאה לדפוס: גילי קנלבאום

    ______________________________________________________

     

    וגלעד ינאי רק רצה לקנות חולצה שחורה מכופתרת ולא בגזרת סלים:

     

    למה רשתות האופנה מפסידות לקניות ברשת? הקליקו על התמונה (צילום: אלון פרס)
    למה רשתות האופנה מפסידות לקניות ברשת? הקליקו על התמונה (צילום: אלון פרס)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד