עוגת שקדים בחושה עם מיץ תפוזים וסירופ (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
תבנית בקוטר 24 ס"מ או בגודל כ-20X30 ס"מ
- 3 ביצים גדולות
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק שתייה קלה)
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח רגיל
- 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים דק
- 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- לסירופ: 1/4 כוס (60 מ"ל) מים רותחים, 1 כף גדושה סוכר
- לקישוט: קוקוס טחון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מקציפים את הביצים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר ומממשיכים להקציף כ-2 דקות נוספות, עד לקבלת תערובת תפוחה.
- מוסיפים את תמצית הווניל, השמן, מיץ התפוזים והמים ומערבבים.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, קמח השקדים, אבקת האפייה וקליפת הלימון. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים רק עד לאיחוד המרכיבים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- הסירופ: מערבבים את המים הרותחים עם הסוכר ויוצקים על העוגה באופן אחיד בעודה חמה. מפזרים קוקוס טחון.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...