תבשיל בורגול עם בשר, מנגולד ותפוחי אדמה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
3 מנות
- מעט שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 300 גרם בשר טחון טרי (רצוי עם שומן כבש)
- 1 שן שום, קצוצה
- 1 צרור מנגולד, חתוך גס (החלק הירוק בלבד)
- 4-3 ענפי סלרי (עם העלים), פרוסים
- 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
- 1/2 כוס בורגול גס, שטוף ומסונן
- 1/2 כפית בהרט
- קורט כורכום
- מעט צ'ילי גרוס
- מלח, פלפל שחור גרוס
- מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה
- מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה וכבדה ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו, תוך ערבוב והפרדת הפירורים, עד שהוא משנה את צבעו.
- מוסיפים את השום, המנגולד, הסלרי ותפוח האדמה ומטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב.
- מוסיפים את הבורגול, התבלינים ו-1.5 כוסות מים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה.
- מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומגישים.
- עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"