תבשיל בורגול עם בשר,
מנגולד ותפוחי אדמה

ארוחה שלמה בסיר אחד שמכינים במהירות בלי ללכלך יותר מדי כלים ואז אוכלים בנחת, כדי ליהנות מכל הטעמים

דפנה אוסטר מיכאל

|

28.05.18 | 22:45

תבשיל בורגול עם בשר, מנגולד ותפוחי אדמה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
תבשיל בורגול עם בשר, מנגולד ותפוחי אדמה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

3 מנות

 

  • מעט שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 300 גרם בשר טחון טרי (רצוי עם שומן כבש)
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 1 צרור מנגולד, חתוך גס (החלק הירוק בלבד)
  • 4-3 ענפי סלרי (עם העלים), פרוסים
  • 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1/2 כוס בורגול גס, שטוף ומסונן
  • 1/2 כפית בהרט
  • קורט כורכום
  • מעט צ'ילי גרוס
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • מיץ מ-1/2 לימון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה וכבדה ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו, תוך ערבוב והפרדת הפירורים, עד שהוא משנה את צבעו.
  2. מוסיפים את השום, המנגולד, הסלרי ותפוח האדמה ומטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב.
  3. מוסיפים את הבורגול, התבלינים ו-1.5 כוסות מים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה.
  4. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומגישים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג