
סלט עלים, שורשים וגבינה קשה (צילום: סתוית קריספין-להב)
מרכיבים
7-5 מנות
לרוטב
- מיץ משני לימונים גדולים
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 1 כפית מלח ים גרוס דק
- פלפל שחור גרוס
- 3 כפיות דבש או ממתיק טבעי אחר שמעדיפים
- 1 כפית חרדל ד'יזון
- 1 כפית גדושה חרדל גרגירים
- 5-4 שיני שום כתושות
- מיץ מתפוז סחוט ו/או מעט חומץ בן יין/בלסמי איכותי (לא חייבים)
לסלט
- 1 חבילה של תרמילי אפונה טריים או אספרגוס
- 1 חבילה של שעועית ירוקה טרייה
- 1 חבילה של מיקס עלי בייבי
- 1 חסה סלנובה, קרועה לחתיכות
- נבטי צנונית או נבטים צבעוניים אחרים
- 10 עלי תרד טריים, שטופים
- 3/4 חבילה עלי בזילקום טריים
- 2 סלקים טריים, קלופים
- 2 גזרים גדולים, קלופים
- 10 צנוניות קטנות, לא קלופות
- 7 בצלים ירוקים, שטופים
- 20 עגבניות שרי קטנות (עדיף צבעוניות, מזן תמר)
- 100 גרם גבינה קשה מהסוג שאוהבים (גרנד פדנו / גרוייר/ פרמזן)
אופן הכנה
- הרוטב: טורפים היטב יחד את כל המרכיבים של הרוטב. שומרים בצד.
- הסלט: מרתיחים מים בסיר וחולטים בו את תרמילי האפונה/האספרגוס למשך 5 דקות. מוציאים ומסננים. באותם המים הרותחים חולטים גם את השעועית הירוקה למשך 8 דקות, מוציאים ומסננים. שומרים את האפונה והשעועית בצד עד לצינון מלא.
- מכינים כלי הגשה גדול (ועדיף שטוח) שיכול להכיל את כל המרכיבים ומתחילים להרכיב את הסלט: מפזרים בתחתית את עלי הבייבי, החסה, הנבטים, עלי התרד ועלי הבזיליקום.
- פורסים את הסלקים ואת הגזרים לרצועות דקות בעזרת קולפן ומפזרים מעל תערובת העלים.
- פורסים את הצנוניות לעיגולים דקיקים ומפזרים מעל הסלט.
- פורסים את הבצלים הירוקים למקטעים, חוצים את עגבניות השרי ומפזרים מעל הסלט יחד עם האפונה והשעועית שהתקררו.
- מגלחים את הגבינה בעזרת הקולפן ומפזרים את השבבים על הסלט.
- יוצקים מעל את הרוטב ומגישים. לחלופין אפשר להגיש את הסלט ללא הרוטב ולהניח לכל אחד למזוג את הרוטב לעצמו.