עוד כשבועיים תתקיים חתונת השנה של הנסיך הארי ומייגן מרקל, ובורסת ההימורים על שמלת הכלה של בת המלוכה החדשה יכולה להתחרות בשולחנות הבלאק ג'ק בווגאס. מאז ההכרזה על אירוסיהם בנובמבר אשתקד, נדמה כי המירוץ אחר השמלה המיועדת חוצה מדינות, סגנונות, בתי אופנה ומעצבים – כולם מעוניינים בנתח עסיסי מהפרסום הנלווה לחתונה המלכותית.
אל רשימת המעצבים ששמם עלה כמועמדים בחמשת החודשים החולפים, הצטרף לאחרונה כריסטופר ביילי, המעצב היוצא של בית האופנה ברברי, שיסיים את תפקידו בסוף השנה (ויוחלף על ידי ריקרדו טישי). מי שעומד מאחורי הספקולציה הזו הוא המעצב הבריטי הנרי הולנד מהמותג "האוס אוף הולנד", שאמר בראיון כי הוא חושב שזו תהיה שירת ברבור נפלאה עבור ביילי, לאחר 17 שנה במותג.
הולנד הוסיף כי בין מרקל לבית האופנה הבריטי הוותיק מתקיימים יחסי גומלין ממושכים. בעבר לבשה את עיצובי המותג לשטיח האדום, ולאחרונה לבשה מעיל טארטן משובץ וארוך של ברברי לביקור מלכותי באדינבורו, סקוטלנד. מעצבת נוספת שהצטרפה בשבועות החולפים לרשימת המועמדים ההולכת ומסתעפת, היא סטלה מקרטני, שאחראית לשמלת הגלימה שלבשה מרקל ליום הולדתה ה-92 של המלכה אליזבת השנייה.
ביילי ומקרטני מצטרפים לרשימה ארוכה של מעצבים ובתי אופנה בריטיים ששמם נקרא לדגל כמועמדים. בין המובילים את לוח ההימורים נמצא בית האופנה הבריטי אלכסנדר מקווין בעיצובה של שרה ברטון, שעיצבה את שמלת הכלה המדוברת של קייט מידלטון ב-2011, בהשראת שמלת הכלה של גרייס קלי. ישנה אפשרות סבירה כי מרקל תרצה להתרחק מההשוואה למידלטון, אולם כמאמר הקלישאה, סוס מנצח לא מחליפים, ובית האופנה של מקווין בהחלט יוכל לספק עבורה שמלה דרמטית ובלתי נשכחת.
מועמד בריטי מוביל נוסף הוא בית האופנה ראלף אנד רוסו בעיצובם של תמרה ראלף ומיייקל רוסו. השניים מתמחים בשמלות קוטור גדולות מהחיים, ואף הלבישו את מרקל בתמונת האירוסין הרשמית שהפיץ הארמון, בשמלה שקופה ומוחצנת אשר סימלה עתיד צעיר וקצת סורר בבית המלוכה.
לאחר שהמעצבת ויקטוריה בקהאם, הנחשבת למקורבת למרקל, שבה והודיעה בראיונות כי לא תעצב את שמלת הכלה, נותרו רק עוד שלושה מעצבים אופציונאליים על משבצת בית האופנה הבריטי - כולם מלבישים בקביעות את הגיסה מידלטון: אמיליה וויקסטד, הנודעת בזכות שמלות כלה דרמטיות וחביבה על בנות מלוכה, המעצבת ג'ני פקהאם, והמעצב הבריטי-טורקי ארדם, שכמו מרקל מזוהה עם ערכים של עכשוויות ורב-תרבותיות.
לצד אלו, יש גם לא מעט מועמדים מחוץ לאנגליה, כמו בתי האופנה האמריקאים אוסקר דה לה רנטה וקרולינה הררה, שמתמחים בחתונות של בנות נשיאים אמריקאים ואלפיון עליון, ואפילו ענבל דרור מאשדוד, שאתר הרכילות TMZ פרסם כי שלחה שלוש סקיצות של שמלות אל בית המלוכה. מועמדת מובילה נוספת היא החברה-מעצבת-שדכנית היהודייה מישה נונו, אך ייתכן כי חוסר ניסיונה בעיצוב שמלות כלה יכריע את הכף לרעתה הפעם.
באופן טבעי, הבחירה במעצב מסוים תכתיב גם את סגנון העיצוב של השמלה. אחת האפשרויות היא כי מרקל תבקש להמשיך את המסורת של בנות המלוכה האחרות שנכנסו בשערי הארמון, ולא תוותר על שובל ארוך שילווה אותה: 7.62 מטרים אצל הנסיכה דיאנה, 2.71 מטרים במקרה של מידלטון.
נכון להיום, אחת השמועות המובילות היא כי מרקל צפויה לבצע מחווה לשמלת הכלה של הנסיכה מרגרט, אחותה הצעירה של המלכה אליזבת ה-II, שנישאה במאי 1960 בשמלת כלה עם צווארון מוגבה בעיצובו של נורמן הרטנל. השערה נוספת שנפוצה בימים האחרונים היא שמרקל תמשיך במסורת שמלות הכלה של המלכה אליזבת וקייט מידלטון, ותבחר בשמלה בצבע שמפניה או אוף ווייט, ולא בלבן בוהק.
אפשרות אחרת, לא פחות הגיונית, היא כי מרקל תשבור את הרצף המלכותי של בית ווינדזור, ותבחר בשמלה לבנה בצללית צמודה ונטולת שובל ארוך. שאלות אלה יתבררו, כאמור, ביום החתונה שנקבע - כמה מקרי, ככה אירוני - לערב חג השבועות הלבן.
______________________________________________________
ומה מקור ההשראה המפתיע והמצמרר לשמלה של קייט מידלטון?