מרק אפונה עשיר וקל להכנה עם שורש פטרוזיליה, שום ובצל סגול

    יעל גרטי דואגת שלא תצטרכו לעבוד קשה כדי ללגום מרק סמיך ונהדר: 4 מרכיבים בלבד (חוץ ממלח-פלפל-שמן), מינימום זמן ליד הסיר – ואפשר להתיישב ליד קערית מהבילה

    מרק אפונה יבשה עם שורש פטרוזיליה, שום ובצל סגול (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
    מרק אפונה יבשה עם שורש פטרוזיליה, שום ובצל סגול (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
    שימו לב, יש להשרות את האפונה ‭ 24-7‬שעות לפני תחילת הבישול. ככל שההשרייה תהיה ארוכה יותר, משך הבישול יהיה קצר יותר.

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    • 1 כוס אפונה יבשה חצויה
    • 3 בצלים סגולים קטנים-בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
    • 5 שיני שום, קלופות וחתוכות לפרוסות בינוניות
    • 2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים גס
    • שמן זית
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • אפשרות להגשה: קרוטונים

     

    אופן ההכנה

    1. שוטפים את האפונה במים. מעבירים לקערה, יוצקים מים עד כיסוי ומשרים ‭24-7‬ שעות. מדי כמה שעות מסננים, שוטפים ומחליפים במים טריים. בתום ההשרייה מסננים, שוטפים ומניחים בצד.
    2. מחממים בסיר בעל תחתית עבה 3 כפות שמן זית. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא זהוב.
    3. מוסיפים את השום ועוד כף שמן זית ומערבבים. מנמיכים את עוצמת הלהבה לנמוכה ומטגנים ‭ 2-כ‬ דקות נוספות, עד שגם השום מזהיב קלות (זהירות, שלא יישרף!)‬
    4. מוסיפים את שורשי הפטרוזיליה וכף נוספת של שמן זית, מערבבים ומטגנים ‭ 2-כ‬ דקות.
    5. מוסיפים את האפונה ‭ 8-ו‬ כוסות מים (2 ליטרים). מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה-שעתיים, עד שהאפונה רכה מאוד (משך הבישול תלוי במשך ההשרייה ובטריות האפונה).
    6. מסירים את הסיר מהכיריים, וטוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים.
    7. מחזירים את הסיר לכיריים ומביאים לרתיחה חוזרת. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים מלח, פלפל ועוד ‭ 2-1‬ כפות שמן זית. טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהכיריים, מצננים כמה דקות ומגישים.

    _______________________________________________________

     

    ויש גם מתכון למרק עגבניות מעולה עם טריק קטן להעשרת הטעם. לחצו על התמונה

     

      (צילום: טל סורסקי)

     

     

     
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מרק אפונה עשיר וקל להכנה עם שורש פטרוזיליה, שום ובצל סגול"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג